Finn Juhls Hus

Foto: Wonderful Copenhagen

Finn_Juhls_hus_Fotograf_Anders_Sune_Berg

Foto: Wonderful Copenhagen

Finn_Juhls_hus_Fotograf_Anders_Sune_Berg

Ved siden af kunstmuseet Ordrupgaard ligger arkitekt og møbeldesigner Finn Juhls eget hus fra 1942. Det møblede hus kan opleves indefra i weekender og på helligdage.

2012 fejrer 100-året for Finn Juhls arkitektur og design. Han gik sine egne veje og blev en slags 'fader' til den nye teak-stil. Han arbejdede med teaktræet på nye, banebrydende måder, brød med den mere stramme, geometriske møbeltradition anført af blandt andre møbeldesigner Kaare Klint.

Finn Juhls møbler var en kombination af organiske former, fine detaljer og behagelig sidde-komfort. Hans mål var at kombinere håndværksmæssig kvalitet, funktionalitet og æstetisk nydelse.

Huset

Finn Juhls hus består af to blokke, der ligger i en ret vinkel. I den ene ligger den store dagligstue og et mindre arbejdsværelse, og i den anden er der køkken, spisestue, værelser og badeværelse. De to blokke er samlet af en entré og en havestue, der åbner op ud mod haven.

Huset er et tidligt eksempel på et hus med en åben grundplan med et karakteristisk udsyn mellem rummene. Der er kig fra det ene rum til det næste, når du går gennem huset, og fra alle vinkler er der udsyn til haven.

Lofterne er malet i forskellige farver, bl.a. i en smuk lysegul, som Finn Juhl selv mente havde karakter af en teltdug, som lyset skinner igennem.

Huset er bygget af mursten, der er pudset i en grå-hvid nuance, som giver facaden en mat og blød effekt. Huset fremstår herved lysende og let på baggrund af den mørke skovbeplantning.

Haven blev designet og anlagt af landskabsarkitekt Troels Erstad.

Finn Juhls hus er åbent lørdag, søndag og på helligdage fra 11-17. Adgang til Finn Juhls hus er inkluderet i billetprisen til Ordrupgaard.

Hoteller i nærheden af Finn Juhls Hus

 • Skovshoved Hotel

  2,29 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  10,14 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  10,46 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  10,54 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  10,68 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  16,2 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  20,76 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  23,87 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  25,86 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  31,01 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel