Fotospot - Æ Kåver (Kåveren)

Foto: Michael Lindvig, Lindvig Photography

Æ Kåver, Kåveren

Foto: Michael Lindvig, Lindvig Photography

Æ Kåver, Kåveren

Foto: Michael Lindvig, Lindvig Photography

Æ Kåver, Kåveren

I Sønderho på Fanø står det 14,5 meter høje pejlemærke i sin iøjefaldende røde farve.

Danmarks ældste pejlemærke for de søfarende, som menes at have været opført første gang i 1624, og genrejst i 2011. Kåveren knejser. 18 meter over havets overflade og fungerede i historisk tid som den bagerste af to pejlemærker for skibsfarne, der bevægede sig ind imellem Mandø og Fanø.

Kåveren er et af favoritstederne blandt fotospots på listen, både grundet Æ Kåver, som det smukke motiv i sig selv, men også de uendelige foto muligheder, der er i området omkring.

Med dronen og Kåverens høje placering, kan man med Æ Kåver som motiv omgivet af det unikke klitlandskab, få mange vidunderlige baggrunde. Bl.a. Sønderho by med de gamle stråtagshuse, indsejlingen til Sønderho med Esbjerg i baggrunden, samt Fanøs sydspids Hønen.
Med kameraet kan man bevæge sig rundt på stisystemet omkring Kåveren og få nogle flotte fotos fra en masse forskellige vinkler fra nær og fjern.

Dette er et fotospot med en stor variation af historie, by, natur og kyst.

Parkering til Kåveren kan ske ved Sønderho gamle skole på Kåvervej eller nær Sønderho kirke.
Området omkring Kåveren er anlagt med stier, som man skal anvende for at skåne området.

Hoteller i nærheden af Fotospot - Æ Kåver (Kåveren)

 • Billum Kro

  31,25 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Gram Slotskro

  37,83 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Hovborg Kro

  41,57 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Abild Kro & Hotel

  48,08 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Agerskov Kro

  48,66 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Tønderhus

  52,74 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Hotel Hedemarken

  54,82 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Nymindegab Kro

  55,04 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Refborg Hotel Billund

  59,01 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  59,78 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund