Geopark: Brahetrolleborg

Geopark: Brahetrolleborg

Reventlowsvej 1

5600 Faaborg

Foto: VisitFaaborg

Brahetrolleborg fotograferet fra søen

Foto: VisitFaaborg

Brahetrolleborg Kirke

Brahetrolleborg
Brahetrolleborg blev oprindeligt bygget som kloster og hed Holme Kloster.

Herregården Brahetrolleborg ligger ved hovedvejen mellem Nyborg og Faaborg. Det er omgivet af bakker og store vådområder i et senweichselsk dødislandskab, og med sit meget høje spir er det synligt langt væk. Brahetrolleborg hed oprindeligt Holme Kloster. Det blev bygget i 1172 og var det eneste cistercienserkloster på Fyn. I dag er bygningen det bedst bevarede af sin art i Norden.

I hele dets virketid var dette kloster et af de mindste danske cistercienserklostre. Udover at konsolidere kronens magt i området, blev klostret sandsynligvis også brugt som ressource niche i det bakkede og sumpede landskab, nemlig jernprodukter.

Med undtagelse af kirken stammer de nuværende bygninger tilbage til 1400-tallet, og de er meget velbevarede bortset fra enkelte mindre ændringer. Fløjene er bygget af mursten, som området var rigt på da her var let adgang til ler og brændsel. Under reformationen overgik klosteret til kronen og kom efterfølgende i privat eje.

Herregården var i 1700-tallet ejet af familien Reventlow og blev centrum for mange af de forandringer, der skete i forbindelse med jordreformerne i landbruget. Således ligger forskellige skoler og produktionsfaciliteter syd for godset, og landsbyen Korinth er opstået fra landsbyerne Fleninge og Gærup under godsets beskyttende vinger. De særlige navne på gårdene er et unikt aspekt af området. De opstod samtidig med reformerne og er ifølge mundtlig overlevering skabt af grevinde Sybille Reventlow og hendes medarbejder, digteren Niels Baggesen.

Hoteller i nærheden af Geopark: Brahetrolleborg

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  8,98 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  10,3 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  25,54 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  30,45 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  36,21 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  38,33 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  39,81 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel 6400

  44,24 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  45,26 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  59,48 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel