Geopark: Digestrukturen på Ærø

Geopark: Digestrukturen på Ærø

5970 Ærøskøbing

Foto: VisitLangeland

Digestruktur_Patrick-Bueler

Foto: VisitLangeland

Digestruktur_Ulla-Friborg

Ligesom han gjorde på sine andre godser i hertugdømmerne Slesvig og Holsten, skabte hertug Hans et system af godser med store marker tilhørende herregården og disse marker blev bearbejdet af en arbejdsstyrke fra et voksende antal husmandsbrug og mindre gårde. Store gårde blev brutalt nedlagt, hvilket gav ham et ry som en ond bondeplager. Til gengæld var han dog før sin død i 1622 blevet hertugdømmernes største fødevareproducent. I løbet af 1600- og 1700-tallet blev Ærø også det slesvigske hertugdømmes mest intensivt dyrkede område.

I 1749 blev Ærø samlet under den danske konge som hertug af Slesvig. Senere blev de fire herregårde på Ærø: Søbygaard, Gudsgave, Gråsten og Voderup opdelt i mindre lastrum. I kombination med en hurtigt og støt voksende befolkning blev Ærø en ø domineret af husmandsbrug og mindre gårde.

De mange stengærder afspejler denne gårdstruktur, der har præget Ærø op til de sidste 30-40 år, og som i dag er et særligt karakteristisk landskabselement på øen. Tilstedeværelsen af ​​stenmurene afspejler også koncentrationen af ​​sten og kampesten i de øverste glaciale sedimenter aflejret af Young Baltic Glaciation for 19-17.000 år siden.

Hoteller i nærheden af Geopark: Digestrukturen på Ærø

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  23,65 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel 6400

  38,26 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  39,29 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  39,95 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  54,95 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Benniksgaard Hotel

  55,05 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  60,22 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  64 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  64,46 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Bov Kro

  67,04 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro