Geopark: Skipperbyen Faldsled

Geopark: Skipperbyen Faldsled

Fiskerstræde 1

5642 Millinge

Foto: Faaborg Turistbureau

Faldsled Havn

Det var en maritim landsby, som havde en lille flåde af fartøjer ejet af lokalbefolkningen. Blandt disse var kroejeren og hans sønner. Også de lokale bønders sønner drog til søs, og dermed var søfartserhvervet veletableret omkring 1820.

De unge skippere byggede deres huse i mursten, på dette tidspunkt usædvanligt, men de købte og transporterede teglstenene fra teglværket i Egernsund, Sønderjylland. Det meste af handelen fra Faldsled var landbrugsprodukter, hovedsagelig majs, som blev sejlet til Slesvig og Holsten i Tyskland eller til Norge.

Men da sejlskibene efterhånden blev forældede, og damp- og forbrændingsmotorer tog over til søs, mistede Faldsled al betydning som søfartssted. Medvirkende til den faldende maritime aktivitet var de dårlige havneforhold. På grund af de geologiske forhold er havnen ret lavvandet, og skibe måtte ankre i bugten. Ligeledes skulle skibe bygget på kysten rulles ud til dybere vand - noget af en opgave! Det sidste skib, der blev bygget her, var en skonnert i 1866.

Fra 1910 blev Faldsled et rekreativt sted, og kroen tog imod badegæster og pensionister. I dag er der ingen spor efter skibsfart i den lille havn, som nu er hjemsted for lystbåde og fritidsfiskerbåde, men de fleste af de hvide skipperhuse er her stadig samt Faldsled Kro, som er en mondæn og luksuriøs restaurant. Skippernes huse giver et maritimt udtryk af Faldsled landsby.

Denne vestlige landsby i Øhavet er beliggende på den distale del af den Weichselske senglaciale Svanninge-Millinge-Faldsled smeltevandsslette, der grænser op til vandet i Helnæs Bugt (Helnæs Bugt).

Hoteller i nærheden af Geopark: Skipperbyen Faldsled

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  11,14 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  11,28 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  29,96 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  30,77 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  34,05 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel 6400

  35,03 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  35,71 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Munkebo Kro

  42,72 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  46,4 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  48,66 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel