Geopark: Søby Volde

Geopark: Søby Volde

Søbygårdsvej

5985 Søby Ærø

Foto: Daniel Villadsen

Søby Volde på Ærø

Foto: Daniel Villadsen

Søby Volde på Ærø

Foto: Ane Katrine Vig

Søby Volde på Ærø

Her er fundet mønter fra omkring år 1125-1250, hvilket tyder på, at kong Niels (1104-1134) kan have været bygherren af ​​denne store bakkeborg. Befæstningen er formentlig opført som et forsvar mod tysk ekspansion i det nordtyske område og vendernes tilbagevendende angreb.

Bakkeborgen var sandsynligvis en del af en række bakkeborge, der skulle beskytte befolkningen i Det Sydfynske Øhav. Fund af keramik i området tyder på, at bakkeborgen var i drift i 150-175 år, og at den mistede sin betydning i slutningen af ​​1200-tallet. Der er fundet spor efter en lille handelsplads omkring Vitsø. Handelspladsen blomstrede i kort tid - tilsyneladende samtidig med befæstningen.

Befæstningen består af tre dele: hovedvolden, et topplateau omgivet af en ydre vold, og en frontborg beskyttet af en cirkulær ydervold. Der er fundet spor af træbygninger samt redskaber, våben og håndværk.

Bakkens top er 36 m over havets overflade og giver en imponerende udsigt ud over Vitsø Nor og Det Sydfynske Øhav. Vitsø Nor er en genvundet holocæn tidligere åben vig, som var sejlbar frem til 1600-tallet. Enten er noret en del af en senweichselsk smeltevandsdal eller subglacial dal og/eller en dødisfyldt fordybning, som blev oversvømmet under Holocæn-overskridelsen, da isen smeltede og havstigninger derved skabte Det Sydfynske Øhav. I 2009 blev Vitsø Nor sø genskabt som led i et naturpleje- og vandmiljøprojekt.

Hoteller i nærheden af Geopark: Søby Volde

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  18,32 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel 6400

  30,02 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  34,45 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Benniksgaard Hotel

  46,98 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  51,77 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  55,77 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Bov Kro

  59,19 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  61,28 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  62,16 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Rode-Kro

  62,69 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro