Hanstholm By

Hanstholm By

7730 Hanstholm

Foto: Thy Turistforening

Hanstholm2

Foto: Thisted Handels- og Industriforening

Hanstholm - Vindmøller

Foto: Destination Nordvestkysten

Hanstholm Fyr

Hanstholm Havn er en af Danmarks største fiskerihavne og huser Danmarks største fiskeauktion, der hvert år omsætter mere end 40.000 ton spisefisk. Havnen har siden 2017 gennemgået en stor havneudvidelse til 650 millioner kroner, som har tilført nye ydermoler, øget vanddybde, mere kajareal, et ekstra havnebassin og et stort baglandsareal. Målet er at blive Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk - og samtidig Europas grønneste, CO2-neutrale havn.

Hvis du er heldig, kan du se HM 349 Lingbank ligge til kajs. Den er med sine næsten 50 meter, den største trawler hjemmehørende i Hanstholm.

På havnen ligger fiskerivirksomhederne side om side med udsalg af frisk fisk, ligesom man kan nyde de berømte Stjernskud på Det Gamle Røgeri. Havnegrillen har også fisk på menuen. På havnen finder du også områdets legendariske slagter – Skjoldholm Slagter.

Besøg Hanstholm Madbar, der har en af de flotteste udsigter over Hanstholm Havn og Vesterhavet. Her serveres lækker mad for hele familien i unikke omgivelser, lækre drinks og cocktails, side om side med Mortens Røverhistorier og musik fra hans samling af LP-plader.

Et stenkast derfra finder du Montra Hotel Hanstholm, der tilbyder overnatning og lækre sommermenuer.

I Hanstholm Centret finder du dagligvarer og tøjbutikker, Apotek, lækkert lokalt bagværk fra Centerbageren, de ikoniske hjemmelavede flødeboller og andre lokale specialiteter fra THYA hos Chokolenten. Nyd en kold øl på Sir Henrys Pub eller en af centrets øvrige beværtninger.

Oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig på Bunkermuseum Hanstholm og tag en tur med ammunitionstoget kendt fra ”Olsenbanden i Jylland”, der er optaget på bunkeranlægget.

Nationalpark Thy starter for foden af Hanstholm Fyr og strækker sig imod syd - så langt øjet rækker.

Ved byens tre vindmøller på havnen kan du møde surfere fra hele verden - og i den grad få én på opleveren.

Hoteller i nærheden af Hanstholm By

 • Hotel Thisted

  18,31 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Thinggaard

  42,08 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Sallingsund Færgekro

  42,42 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  43,75 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Tambohus Kro & Badehotel

  53,2 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Grand Hotel Struer

  69,24 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • St. Binderup Kro

  69,62 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Kompas Hotel Aalborg

  80,12 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  84,24 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Palads Hotel Viborg

  88,05 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg