H.C. Andersen Skoven

Foto: Benjamin Dalby

H.C. Andersen Skoven i Odense

H.C. Andersen Skoven blev påbegyndt i 2001 og er altså en nyere skov. Set fra luften ligner skoven Andersens papirklip "Solhovedet" og mønstret er skabt af en blanding af egetræer og lindetræer. Skoven er inspireret af de skove, H.C. Andersen besøgte under sine ophold på forskellige herregårde i Danmark. Disse herregårde havde store parker, der smeltede sammen med de omkringliggende skove og marker.

H.C. Andersen Skoven ønsker at genskabe grænsen mellem den velplejede herregårdspark og det omkringliggende landskab. Med tiden vil skoven være fyldt med egeskovens blomsterflor og fuglesang, og det vil være et sted, hvor man kan slappe af, lukke øjnene og opleve eventyrenes ånd. Skoven vil have et romantisk og parklignende udseende, i overensstemmelse med H.C. Andersens ånd.

Uden for skoven græsser kreaturerne på græsarealet. I de første mange år vil området være indhegnet, så dyrene kan græsse mellem træernes stråler, der strækker sig ud i landskabet. Trærækkerne består af eg blandet med tjørn, røn, hunderoser, hassel og hyld. Når træerne bliver store og stærke nok, fjernes hegnet, så dyrene kan græsse under egekronerne.

H.C. Andersen Skoven ligger øst for Odense Å mellem Åsum og Seden, med hovedindgang fra Svendsagervej. Skoven er ideel til familieudflugter, hvor børnene kan lege på de sjove naturlegeredskaber, mens de voksne kan nyde siddepladser og grille.

Hoteller i nærheden af H.C. Andersen Skoven

 • Hotel Knudsens Gaard

  5,64 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  7,6 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  12,95 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Tornøes Hotel

  13,08 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  24,2 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  30,17 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,53 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  49,8 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  53,35 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  63,03 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel