Kaj Munks Præstegård

Gå i historiens spor

Kaj Munk flyttede ind på Vedersø Præstegård som nyuddannet præst i 1924, det var her han mødte sin kone Lise, her deres 5 børn voksede op, det var her han havde sine mest virksomme år – hvor skuespil, prædikener, breve og digte kom til, og det var her, tyskerne i januar 1944 hentede ham.

I dag formidles Kaj Munks alsidige liv og virke i de smukke rammer som præstegården og naturen udgør. Præstegården er ligeledes et samlingssted for forskellige kulturelle aktiviteter.
Parken og præstegården.

Den smukke park ved Kaj Munks Præstegård gemmer på sin egen historie. Beplantningen er begyndt i starten af 1800-tallet og siden da, har hver ny præst efterladt sit personlige præg. Parken består især af frodige løvtræer, som trods det barske vestjyske vejr vokser rigt.
Kaj Munk har også sat sit præg på parken med den blå anemone, som han hentede fra sin hjemstavn på Lolland. Han fik også etableret en kanal, så han kunne sejle direkte fra haven og ud på Nørresø.

Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, der har mange besøgssteder ved Ringkøbing Fjord. Vil du vide mere om præstegården? åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg www.kajmunkspraestegaard.dk eller med på www.facebook.com/kajmunkspraestegaard

Opdateret af:
VisitVesterhavet turist@visitvesterhavet.dk
VisitVesterhavet