Klintholm Gods

Foto: Klintholm Gods

Klintholm Gods Hovedbygning

Foto: Klintholm Gods

Klintholm Gods magasinbygning

Foto: Møn Biosfære

Klintholm-Gods_Møn_biosfære_ambassadør-ny

Klintholm gods er placeret i et af de smukkeste naturområder vi har i Danmark, og indtil april 1980 var Møns Klint en del af Klintholm Gods. Men man solgte det til staten i forbindelse med en fredning af Høje Møn.

Godset har haft en stor betydning for området, og de forskellige aktiviteter og initiativer der er i og omkring Klintholm. Blandt andet var de ansvarlige for at få anlagt Klintholm havn i 1878, som blev overtaget af kommunen i 1918. I 1952 åbnede de en campingplads, som i dag er kendt som Camp Møns Klint, der over tiden er blevet til en stor og flot campingplads. De var også de første til at indføre Herefordkvæg i Danmark i 1954.

Klintholm har en virkelig fin gammel hovedbygning fra 1838, som er fredet. Indvendig er der fine malede lofter og møbler, som er designet af Hetzh, som er arkitekten også byggede huset i tæt samarbejde med den første scavenius på Klintholm: Jacob Scavenius. 
Klintholm er bygget i samme stil som flere andre godser på disse kanter, Gedsergaard og Vennerslund på Falster kan nævnes. Det er ganske interessant for alle disse steder har oprindeligt ikke en kæmpe hovedbygning som kronen på værket. Man har bygget hovedbygningen ganske diskret ind sammen med resten af bygningsværket. 
Det åbner op til naturen og parken, men præcis hvorfor og funktionen er stadig uopdaget. 
 
Klintholms hovedbygning er på 800 kvm og består af 3 længer. Udefra er det enormt diskret, men bygningen er utrolig smuk og velbevaret og meget funktionel. 
 
Klintholm Gods er ikke åben for offentligheden, men parken er åben og man kan gå på den anlagte sti igennem parken. Der er åbent fra 08.00 til solnedgang.

Ferien i midten af biosfæren

Klintholm Gods er partner i Møn UNESCO biosfære. Deres virksomhed ligger i biosfærens kerneområde med en meget artsrig og unik natur. De bidrager til arealernes pleje med vores besætning af Hereford køer, som nænsomt afgræsser vigtige lysåbne overdrevsarealer tæt på Møns Klint. Deres vision med dyrene og deres jord er at gøre naturen vild igen med så lidt indblanding af mennesker som muligt. De driver Camp Møns Klint og Klintholm Gods Lake Apartments, hvor de ønsker at give jer en unik oplevelse med bæredygtighed og naturnære oplevelser i fokus. De har også en restaurant/cafe, hvor de sælger deres oksekød, og bestræber sig på altid at have noget fra godsets egne jorde og noget fra resten af Møns spisekammer på menukortet.

Hoteller i nærheden af Klintholm Gods

 • Hotel Falster

  45,53 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  66,87 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  73,22 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  76,23 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Absalon Hotel

  77,22 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  77,36 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  77,44 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  77,99 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  87,09 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  97,22 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel