Kraka

Kraka

7800 Skive

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Kraka

Familie: Kraka er den nordligste af de 11 stjerner. Den står i rundkørslen Vestre Boulevard - Nørre Boulevard. Kraka er i familie med Aslaug, der står i rundkørslen Rosenbakken - Nørre Boulevard

Fortælling 
Rundkørslerne Kraka og Aslaug repræsenterer det nordiske i de 11 stjerner. Derforligger de nordligst. Kraka og Aslaug er kvinder i den nordiske mytologi. Faktisk er bondepigen Kraka og høvdingedatteren Aslaug den samme kvinde. Lægges de to skulpturer sammen bliver de til en samlet, sølvblank helhed. 

Kraka er en klog, smuk og handlekraftig kvinde fra den nordiske mytologi. Hun fødes som høvdingedatter, vokser op hos en fattig bondefamilie og bliver til sidst gift med vikingehøvdingen Regnar Lodbrog. Da Kraka og Regnar Lodbrog skal mødes første gang sætter han hende på en vanskelig prøve. Hun skal komme hverken påklædt eller nøgen, hverken mæt eller fastende og hverken alene eller fulgt af noget menneske. Kraka løser opgaven ved at klæde sig i et fiskenet, bide i et løg og tage en hund med. 

Kraka og Aslaug er en opfordring til at se på verden i et kvindeligt og et nordisk perspektiv. De kan også sætte gang i tanker om, hvad det vil sige at være hel. Derudover opfordrer Kraka os til at overveje, om der ikke skulle være en overraskende kreativ løsning på et tilsyneladende uløseligt problem. 

Form 
”Kraka” er inspireret af vikingetidens brocher og ringborge, bronzealderens bælteplader, gravhøje, vindblæsthed og islandske geysere sekundet før de springer. 

I Jacob Jensen Design har vi tidligere brugt rillemønstret i Beogram 4000 fra 1972. Den er et af de industriprodukter i verden, der har vundet flest designpriser.

DATA

Design: 
Jacob Jensen Design 
Sponsor: 
Nordea og Vils Entrepenørforretning A/S 
Producent:
N. Graversens Metalvarefabrik A/S 
Materiale: Syrefast, glasblæst stålplader 
Vægt i alt: 2886 kg 
Diameter: 6,5 m 
Højde: 1,6 m 
Overfladeareal: 145,75 m2

Hoteller i nærheden af Kraka

 • Hotel Pinenhus

  20,68 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  22,14 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Tambohus Kro & Badehotel

  27,17 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Palads Hotel Viborg

  27,39 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Grand Hotel Struer

  28,29 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  35,59 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  35,66 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Thinggaard

  41,68 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Hotel Thisted

  46,2 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  48,58 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel