Kulturekspressen

Foto: Thy Turistforening

1080568

Kulturekspressen er noget helt unikt og går tilbage til 1995. 

Det første år var det kun en Hurup begivenhed og udstillingen var på Sydthy Erhvervs- og UddannelsesCenter (SEUC) i Hurup.

Ideen blev skabt af multikunstner Andreas Rosmon – de øvrige var den daglige leder af SEUC Gerda Pedersen, der blev Kulturekspressens 1. formand, isenkræmmer Kristen Nielsen, Hanne Nørskov og Anni Pedersen, og med souschefen på SEUC Inger Stauersbøl som sikker ankermand, til såvel det regnskabsmæssige, som det med at få kunstnerne fordelt til de handlende, plejecentre og fabrikker.

Men det var udsyn og klarsyn der gjorde, at man allerede året efter kunne indbyde alle sognene i kommunen til samarbejde, og derved blev ”kulturen” spredt til hele kommunen – et samarbejde, der senere skulle vise sig kunne udbygges til gavn for os alle.

Der blev annonceret efter kunstnere, der kunne udstille på SEUC, og samtidig fik hver kunstner så tildelt en forretning – et plejehjem – en fabrik og andet – og derved blev den enkeltes kunst også spredt ud over landskabet.

Ferniseringen blev hurtigt et stort tilløbsstykke, med mellem 200 og 300 besøgende hvert år, og med udstilling af i omegnen af 100 kunstnere.

Kulturekspressen skulle også have sin egen vin, og der skulle findes en ”årets kunstner”, denne kunstner skulle så lave et kunstværk, der så blev etiketten på vinen.

Så var fundamentet skabt, og en spændende tid med mange arrangementer var skabt.

Kulturekspressen blev og er nu en fest- og kulturuge, hvor det lokale kulturliv i det sydlige Thy blandes med folk og oplevelser udefra.

Man kan også kalde Kulturekspressen for "Sognenes fest".

Se mere på www.kulturekspressen.dk

 

Hoteller i nærheden af Kulturekspressen

 • Hotel Thinggaard

  0,89 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Tambohus Kro & Badehotel

  15,93 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Sallingsund Færgekro

  24,76 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  25,89 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thisted

  27,7 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Grand Hotel Struer

  30,25 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  44,98 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  67,37 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Palads Hotel Viborg

  68,11 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  72,04 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel