Kunstværk for Herregårdsruten Nordfyn

Kunstværk for Herregårdsruten Nordfyn

Vesterled 8

5471 Søndersø

Telefon: +45 6481 2044

Foto: VisitNordfyn

Det blå og gule kunstrelief af Per Buk på den røde murstensmur

Foto: VisitNordfyn

Udsnit af kunstrelief af Per Buk med bl.a. fyrtårn og rose

Foto: VisitNordfyn

Kunstrelief Herregårdsruten Nordfyn af af Per Buk på Tinghuset ved vejen

På muren på Tingstedet i Søndersø langs Herregårdsruten Nordfyn hænger der et skulpturelt relief i stærke gule og blå farver.

Relieffet forestiller en fugl med næb i to retninger, fordi man kan cykle begge veje. Og så gemmer fuglen på masser af figurer fra Nordfyn.

Øverst til venstre er der et bisonhoved, fordi Nordfyn er hjemsted for Europas største bisonfarm Ditlevsdal. Lige bag ved bisonhovedet ser du et gammelt træskib og til højre fyrtårnet ved Enebærodde. Under bisonhovedet kan du se Glavendrupstenen med Danmarks længste runeinskription. Til venstre for det kan du ane et mikroudsnit af Manneken Pis, som pisser med en stråle ned i bunden og laver en lille sø. Nederst til højre er der en rose som symbol på, at 90% af alle danske haveroser produceres lige uden for Bogense, hvor der afholdes Rosenfestival hvert år 1. weekend i august. Vandet og Fyns længste kystlinje har også sneget sig ind, og så skinner solen naturligvis fra en skyfri himmel.

Kan du se alle symbolerne?

Det er kunstner Per Buk, der har skabt relieffet som del af en serie på 10 kunstværker langs Herregårdsruten i alle de 10 fynske kommuner. Derfor er der tårne og slotsspir på toppen og cykelhjul med 10 eger for hver af de fynske kommuner. Måske kan du også ane et hjerte i hjulet? Det er symbolet for brandingen af Fyn - og så står det selvfølgelig også for kærligheden til vores dejlige ø.

Hoteller i nærheden af Kunstværk for Herregårdsruten Nordfyn

 • Frederik VI's Hotel

  7,09 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  14,79 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  17,05 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  19,71 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  26,29 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  28,4 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  34,44 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  37,8 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  44,53 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Jørgensens Hotel

  48,93 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel