Laubjergs Rosenhave

Foto: Laubjergs Rosenhave & Planteskole

Laubjergs Rosenhave

Foto: Laubjergs Rosenhave & Planteskole

Laubjergs Rosenhave

Foto: Laubjergs Rosenhave & Planteskole

Laubjergs Rosenhave

Kun 10-12 km inde i landet, tre km øst for Ringkøbing ligger Laubjergs Rosenhave - et strejf af en helt anden verden. Her ligger et 10.000 kvadratmeter stort haveanlæg med mindst 5000 roser.

På en god dag i blomstringstiden kan en rundtur i parken sagtens tage et par timer; i hvert fald hvis man skal tage nogle af sorterne i nærmere øjesyn og måske diskutere både farve, form og favoritter med sine ledsagere. Man kan let blive helt ør af de mange indtryk. Når man har duftet til de bedste roser på vejen rundt, kan man få pollen på næsen som fine damer på de store engelske haveudstillinger.

Færdig bliver rosenhaven aldrig, så vel som nogen anden have. Mange gæster kommer her flere gange i løbet af sæsonen, nogle for at følge havens udvikling, andre for at se mere af det, de oplevede ved sidste besøg. Men ethvert møde med rosenhaven er en ny oplevelse, for en have udvikler sig hele tiden. Haven fornyr sig hver eneste dag. Kommer man igen på besøg efter 14 dage, vil nogle sorter blomstre mere end sidst, andre mindre. Hækkene har måske fået en anden grøn tone, lyset er anderledes, og man selv er for øvrigt næppe helt den samme.

Det er disse oplevelser, Laubjergs Rosenhave har skabt rammerne for. På den måde kan en dag, der falder uden for programmet – måske gå hen og blive den allerbedste – inde i Oasen Bag Klitten. 

Hoteller i nærheden af Laubjergs Rosenhave

 • Fjordgaarden

  4,25 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Bechs Hotel

  25,2 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Nymindegab Kro

  32,25 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  34,51 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  36,89 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  41,55 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  41,75 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  46,89 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Grand Hotel Struer

  47,17 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Billum Kro

  53,68 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro