Mere

Mere

7800 Skive

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Mere

Familie: ”Mere” er en af tre skulpturer, hvis navne tilsammen danner sætningen ”Mindre er mere”. Skulpturerne ligger i forlængelse af hinanden i rundkørslerne på Holstebrovej ved City Vest, Vestre Boulevard og Ballingvej. Mere ligger således i rundkørslen ved Ballingvej.

Fortælling
De tre skulpturer er tilsammen en opfordring til at tænke over forholdet mellem mere og mindre. De tre skulpturer bygger på det samme tema, men ser meget forskellige ud. En indeholder meget materiale, en mindre og en næsten ikke noget. Hvilken er den smukkeste, den mest interessante, den mest dragende? 

Det er ikke kun, når det kommer til skulpturer, at mindre nogle gange kan være bedre end mere. Det gælder også i vores forbrug og i menneskelige forhold. Med Niels Hausgaards ord kan man tænke over, om ”De fleste er de bedste eller bare de fleste?” Spørgsmålet er, hvad der er vigtigt her i livet? Mere eller Bedre? 

Form 
Formen er inspireret af det 20. århundredes modernisme, sådan som den kendes i Bauhaus-traditionen. Bauhaus var en arkitekturskole i Tyskland omkring 1930, som bl.a. mente, at man ved at fjerne alt overflødigt kan skabe noget mere sandt og værdifuldt. Less is More – eller på dansk: Mindre er mere. Bauhaus har haft stor indflydelse på det 20. århundredes kunst, arkitektur, design m.m. Skives 11 stjerner bygger i deres formsprog videre på Bauhaus-traditionen.

DATA

Design: 
Jacob Jensen Design 
Sponsor:
Scantruck A/S 
Producent: 
N. Graversens Metalvarefabrik A/S 
Materiale: Syrefast, glasblæste stålplader 
Vægt i alt: 3.620 kg 
Bredde: 4,0 m x 4,0 m 
Højde: 4,0 m 
Overfladeareal: 88,5 m2

Hoteller i nærheden af Mere

 • Hotel Pinenhus

  21,25 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  22,66 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Tambohus Kro & Badehotel

  25,9 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Grand Hotel Struer

  26,14 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Palads Hotel Viborg

  28,11 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  33,28 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  37,93 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Thinggaard

  40,9 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  46,78 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Hotel Thisted

  46,86 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted