Mindelunden

Mindelunden

Galsklintvej

5500 Middelfart

Telefon: +45 8888 5500

Foto: Tom Nielsen

Mindelunden_Hindsgavl_stedet_kranse_TN

Foto: Tom Nielsen

Mindelunden_Hindsgavl_Mindeplade_TN

Foto: Tom Nielsen

Mindelunden_Hindsgavl_Skiltet_TN

Den 18. maj 1942 styrtede Stirling bombeflyet "MacRobert's Reply" ned på dette sted i Galsklintskoven. 

Over Den Gamle Lillebæltsbro blev flyet ramt af tysk anti-luftskyts ild og det styrtede herefter ned. Kun ét af de 9 besætningsmedlemmer overlevede styrtet. 7 blev begravet på Assistentens Kirkegård i Odense, og det sidste besætningsmedlem (sergent Maycock) blev først lokaliseret i år 2000. The Commonwealth War Grave Commision rejste derefter en gravsten for Sgt. Maycock.

Navnet MacRobert
I juni 1941 donerede hun £25.000 til Secretary of State for Air, med anmodning om at pengene skulle bruges til anskaffelse af et bombefly til Royal Air Force. Flyet navngav man MacRobert's Reply, og det bar familiens våbenskjold på sit skrog.

Monumentet
Den 18. maj 1946 rejste revisor Storgaard og borgerne i Middelfart by dette monument i Galsklintskoven, og Mindelunden blev åbnet d. 18. maj 1949. 

55 år efter flystyrtet restaurerede Middelfart Kommune monumentet, og med assistance fra Beldringe Historiske Center, blev det gjort muligt for XV Squadron at få deres mærke på mindestenen. Læs meget mere om dette ved Mindelunden.

Tekst: Middelfart Kommune

Hoteller i nærheden af Mindelunden

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  7,4 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  19,33 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  20,46 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Tyrstrup Kro

  22,17 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  23,39 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  24,23 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Frederik VI's Hotel

  37,44 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Jørgensens Hotel

  39,86 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  42,15 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  43,16 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund