Munkebakken

Munkebakken

Teatergade/Farimagsvej

4700 Næstved

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Munkebakken Næstved

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Munkebakken Næstved

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Munkebakken Næstved

I 1997 begyndte en lokal kunstner, Jens Andersen, at skabe en allé af elmetræer på Munkebakken om til munke. Resultatet blev 7 munke fra forskellige ordener.

Det drejer sig om følgende munke:
- 3 benediktinermunke - kordreng fra latinskole; 2 munke, hvoraf 1 står med en gren af galnebær i hånden
- 2 franciskanermunke, hvoraf 1 står med en bønnebog og en flakon med vievand i hænderne
- 1 dominikanermunk
- 1 lægbror, med langt skæg og en greb i hænderne

Munkene blev smurt med en blanding af terpentin og linolie, og kunstneren regnede med at de kan holde i en halv snes år, da det på længere sigt, er umuligt at forhindre at de rådner op indefra i overgangen mellem jorden og luften. Af samme grund blev der blevet lavet forme af alle munke og i 2006 blev den første munk lavet i en bronzeudgave. At få udført bronzeafstøbningerne var en stor udgift og derfor opstod idéen om et sponsorprojekt. Sponsorprojektet er et samarbejdsprojekt mellem Næstved Egnens Udviklingsselskab og Næstved Kommune. Næstved Kommune og sponsoren deler udgiften og betaler hver 50.000 kr. Sponsoren får til gengæld den originale træmunk. Samtidigt får sponsoren opsat en metalplade med indgravering af firmanavn og årstal. Projektet har været en stor succes og der er kun én munk, der mangler en sponsor - Munken med rosenkransen. Bronzemunkene kan nu ses på Munkebakken.

Jens Andersen er oprindelig snedker, men en håndskade fik ham til at skifte fag til gartner og efter 17 år som faglærer ved Teknisk Skole i Slagelse stoppede han. Siden har han kunnet koncentrere sig om sin store hobby - at lave skulpturer i forskellige materialer. 

Hoteller i nærheden af Munkebakken

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  47,23 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  50,79 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Taastrup Park Hotel

  58,04 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Absalon Hotel

  70,35 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  70,35 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  70,51 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  71,5 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  71,62 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  72,01 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Tornøes Hotel

  74,09 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel