Naturpark Christiansø

Foto: Destination Bornholm

09---Erthholmen

Foto: Destination Bornholm

christiansø

Foto: Destination Bornholm

christiansø2

Besøg Christiansø - Christian V.’s gamle søfæstning

Et besøg på de to små beboede øer, Christiansø og Frederiksø i øgruppen Ertholmene, er som at træde direkte ind i historien: Anlagt i 1684 med kanontårne og fæstningsmure, der i dag skærmer Nordens første søfæstning. Små 100 mennesker har deres liv herude med skole, læge, købmand og gæstgiveri. Siden 2020 er øerne en af Danmarks naturparker og det med god grund.

Få en guidet tur gennem Naturparken Christiansø

Når færgen ”Ertholm” fra Gudhjem ankommer, står øens guider klar til at tage dig med på tur gennem en af de Danske Naturparker. Historien bliver levende, den enestående natur med ynglende edderfugle i haverne, de sort/hvide alke og lomvier på natur- og fuglereservatet Græsholm bliver sammen med gråsælerne en oplevelse for livet.

Lær om øernes historie og få enestående kulturoplevelser i de to tårne

Store Tårn rummer udstillinger, her afvikles koncerter og herfra kan du overskue hele øgruppen. I Lille Tårn får du fortællinger om fiskeriet, øens forsvar og dagliglivet. Du kan købe entrébillet til begge tårne i bl.a. Christiansøs turistinformation i Butik Lighuset.

Book en hyggelig overnatning – smag på øens delikatesse

I øens turistinformation kan du få viden om øen, i de små butikker kan du købe glas og souvenirs og hos Rikke kan du få øens delikatesse: Ruths kryddersild lavet efter en hemmelig opskrift. Kroen rummer fine værelser og et appetitligt spisekort til såvel frokost som aftengæsten. I kiosken kan du få stillet den lille sult.

Er du til campinglivet har øen en spektakulær teltplads med gode faciliteter, og vil du hellere sove i en seng kan du hele året leje mindre lejligheder og hybler gennem øens administration. For måske er en tre-timers tur alligevel for kort til at opleve det hele.

Oplev årets gang på Danmarks østligste øer

Foråret står i naturens tegn med et fantastiske fugleliv, når trækfuglene besøger øen på vej mod skandinaviske ynglepladser. Sommeren står i udelivets tegn med badning og lune aftener på kroens udskænkningssted Flisen eller dans og koncerter i øens forsamlingshus Månen.

Landets måske mindste galleri holder til i Palivaren og huser skiftende udstillere sommeren igennem. Eftersommeren er som oftest lun, badevandet når sin toptemperatur og traner, gæs og småfugle lægger snart igen vejen forbi på vej mod vinterresidensen.

Vinteren er fredelig og bestemt også et besøg værd, hvis man skal samle tankerne eller have noget skrivearbejde fra hånden. Plads er der masser af og kun fyrtårnets lyskegle forstyrrer nattelivet herude.

Hoteller i nærheden af Naturpark Christiansø

 • Stammershalle Badehotel

  22,38 km

  Stammershalle Badehotel er et enestående badehotel bygget i 1911 på klippegrund langs en af Bornholms smukkeste kyststrækninger mellem Tejn og Gudhjem. Oplev solskinsøen Bornholm og forkæl dig og dine kære i en afslappet atmosfære i restaurantens smukke lokale.

  Læs mere : Stammershalle Badehotel
 • Hotel Allinge

  25,03 km

  Hotel Allinge er centralt beliggende i havnebyen Allinge på Nordbornholm. Hotellet er bygget i 1600-tallet og er løbende blevet vedligeholdt og moderniseret. De gamle - men nyrestaurerede - bygninger udgør en idyllisk ramme for dit ophold og du vil finde alt, hvad hjertet kan begære, lige om hjørnet.

  Læs mere : Hotel Allinge
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  163,58 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  168,53 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  170 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  170,04 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  170,17 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  170,27 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  180,99 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Taastrup Park Hotel

  185,76 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel