Natursti ved Abildaa Brunkulsleje

Natursti ved Abildaa Brunkulsleje

Timringvej 8B

7480 Vildbjerg

Telefon: +45 96 28 28 28

Foto: Abildaa Brunkulsleje

Abildaa-Brunkulsleje---Foto-VisitHerning---1024x576---07

Foto: Herning Kommune

Abildå brunkulslejer folder

Foto: Herning Folkeblad

Artikel om stien af Herning Folkeblad

Parker ved vejen og gå ned til selve brunkulslejet. Herfra udgår den lille afmærkede rute på ca. 2 km. På stien rundt kan du på tætteste hold opleve den meget spændende og indholdsrige natur, der er opstået i det kunstige menneskeskabte landskab på bare 50 år. - Ruten er ikke handicapvenlig.

På ruten finder du også et af de 16 stempler, der er gemt rundt omkring i kommunen. Følg linket for at hente stempelhæftet her.

Det er nemt at se, at menneskers kraftige påvirkning af naturen, ved at grave efter brunkul, har fået området til at se helt anderledes ud end det oprindeligt gjorde. Ved gravning opstod der nøgne ler- og sanddynger omkring dybe huller. Hullerne er nu blevet til smukke søer med siv, vandplanter og dyreliv. De gamle ler- og sanddynger kan du nu opleve enten som tilplantet med fyrretræer eller som bakkeområder, der har fået lov til selv at udvikle sig til arealer med mange slags buske og træer. Masser af insekter, frøer og tudser, små og store pattedyr som mus, ræv, hare og rådyr lever nu også i det område, der i mange år var et ørkenlandskab.

Ved et besøg i og omkring brunkulslejet kan man også se, hvad der sker, når man graver i jorden. Her ser det ud ligesom i 1965, da arbejdet stoppede.

http://abildaa.dk/abildaa-brunkulsleje/natur-stien 

Hoteller i nærheden af Natursti ved Abildaa Brunkulsleje

 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  16,73 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  20,92 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  21,85 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  22,07 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  25,33 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Bechs Hotel

  29,67 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Grand Hotel Struer

  35,96 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Sdr.Omme Kro

  40,49 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Nymindegab Kro

  47,51 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Hotel Hedemarken

  50,79 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken