Nyborg Bibliotek

Foto: VisitNyborg / Kristian Lilholt

Bibliotek Nyborg

Nyborg Bibliotek

Dit bibliotek
Nyborg Bibliotek er dit lokale folkebibliotek i Nyborg Kommune. Alle er velkomne, både de der bor her og de der er på besøg.

Du kan låne et væld af forskellige bøger, læse de nyeste aviser og magasiner, benytte bibliotekets computere, nyde den dejlige bibliotekshave eller deltage i Nyborg Biblioteks mange spændende arrangementer.

Biblioteker og åbningstider
Nyborg Bibliotek har tre afdelinger i henholdsvis Nyborg, Ørbæk og Ullerslev.

Nyborg Bibliotek
Torvet 11, 5800 Nyborg

Ørbæk Bibliotek
Langemosevej 5, 5853 Ørbæk

Ullerslev Bibliotek
Skolevej 2, 5540 Ullerslev

Se de aktuelle åbningstider her: https://www.nyborgbibliotek.dk/biblioteker

En arkitektonisk perle
Nyborg Biblioteks bygning fra 1939 er en oplevelse i sig selv.

De to unge arkitekter Flemming Lassen og Erik Møller vandt i 1935 arkitektkonkurrencen om at bygge Nyborg Bibliotek. Begge arkitekter var meget inspireret af den internationale funktionalisme.

Til udarbejdelsen af interiøret valgte de den nyuddannede møbelarkitekt Hans J. Wegner, som siden blev verdensberømt for især sine stole. Wegner designede alt interiør helt ned til bogstopperne. Detaljer som lamper og ure blev skabt i samarbejde med Arne Jacobsen.

I 1940 modtog Flemming Lassen og Erik Møller "Eckersberg Medaillen" for deres arbejde med Nyborg Bibliotek. Eckersberg Medaillen tildeles kunstnere, som har ydet en indsats af høj kunstnerisk kvalitet.

I 1986 blev bygningen fredet, så den i dag står som den gjorde i år 1939.

Hoteller i nærheden af Nyborg Bibliotek

 • Tornøes Hotel

  17,23 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  21,72 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  26,08 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  34,75 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Frederik VI's Hotel

  35,72 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  41,31 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  52,76 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  69,13 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  73,25 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  76,83 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord