Øde Førslev Kirke

Foto: Betty Gregers Arendt

Øde-Førslev-kirke

Foto: Betty Gregers Arendt

Øde-Førslev-Kirke-1

Foto: Betty Gregers Arendt

Altergang-Øde-Førslev-kirke

I dag er Øde Førslev Kirke en del af et aktivt tresogns-pastorat bestående af (Øde) Førslev, Teestrup og Bråby Kirker, og den ligger lige nordvest for byen Haslev. Pastoratet er med i bevægelsen ”Grøn Kirke” og i Førslev kan det bl.a. ses på kirkegården, hvor der arbejdes på biodiversiteten og dyrkes vilde blomster. I kirken kan man opleve meditationsaftner, ”Bøn i bevægelse”, børnegudstjenester og m.m. Find mere info på de tre kirkers hjemmeside: www.ftbkirker.dk samt på Facebook.

Historie: Kirken nævnes første gang i Roskildebispens jordebog o. 1370, men regnes for at være fra 1100-tallet.

Bygningen består af et romansk kor og skib, der begge blev forlængede efter år 1250, samt et gotisk sakristi, tårn og våbenhus.

Af den oprindelige romanske kirke fra 1100-tallet ses udvendig kun rester af korets murværk, opført af kvadre af bl.a. faksekalk. Kirkebygningen har op igennem tiden gennemgået mange forandringer, og i 1876 blev den underkastet en omfattende restaurering (v. arkitekt Fr. V. Tvede). Skibet blev fuldstændig skalmuret og alle dens øvrige dele stærkt restaureret med nye munkesten. Der blev bl.a. indsat nye spidsbuede vinduer, korbuen blev gjort spidsbuet, og indgangsdøren blev omdannet til at være fladbuet.

Inde i kirken er der en udskåret egetræsaltertavle, fra o. 1626 med elementer af bruskbarok og Chr. D. IV’s initialer øverst oppe. Den stammer fra samme værksted som altertavlen i Teestrup Kirke. Maleriet af korsfæstelsen i midten af altertavlen er dog fra samme år som den store restaurering og er signeret ”August Thomsen, 1876”.

Prædikestolen i bruskbarok er også fra 1626 og står i dag ligesom altertavlen i renset eg efter en istandsættelse i 1913.

Værd at lægge mærke til er også et sengotisk korbue-krucifiks i træ fra o. 1450. Figuren er ca. 160 cm høj og hænger i dag bagest i hovedskibet ved siden af indgangen.

Kirken har et velklingende orgel fra 1996, som er bygget af den sjællandske orgelbygger G. Fabricius Husted.

Hoteller i nærheden af Øde Førslev Kirke

 • Taastrup Park Hotel

  41,35 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  54,21 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  54,22 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  54,37 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  55,17 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  55,92 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  56,1 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  62,4 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  63,8 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  64,5 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster