Rind Kirke

Foto: Rind kirke

Rind Kirke

Foto: Rind kirke

Rind Kirke

Foto: Rind kirke

Rind Kirke

Adgang til kirken skal ske ved henvendelse til personalet på kirkegården - gælder alle hverdage undtagen mandag.

Rind Kirke:  
Det antages, at Rind Kirke er bygget omtrent samtidig med Gjellerup Kirke, der er dateret 1140. Grunden er først og fremmest, at begge kirker over både syd- og norddørene har en rundbuet granitoverligger, en såkaldt tympanon. Der er udhugget et kors på disse.

Derudover har ingen af de to kirker – som de øvrige kirker i det gamle Hammerum Herred – en fremspringende kant til at holde regnvandet væk fra muren, kaldet en sålbænk. Gjellerup Kirke er Danmarks ældst daterede kirke, ja ældst daterede bygning i det hele taget.  

Det menes, at Rind Kirke er bygget af lokale håndværkere og stenhuggere fra egnen under tilsyn af en fremmed bygmester. Kirken består endnu hovedsagelig af de materialer, den dengang blev bygget af. Den oprindelige kirke bestod kun af skibet og koret, bygget i romansk stil, opført i granitkvadre.  

Tårn og våbenhus:  
Hvornår det oprindelige tårn blev bygget, ved man ikke, men da det har hvælvingloft, menes det at være i den sidste del af den gotiske periode, altså omkring 1500-tallet. Våbenhuset er også fra den sengotiske tid. Det har en lidt utraditionel mur af munkesten.  

Rind Kirke blev ombygget i 1898. Den søndre og østre mur blev ombygget og forstærket, og tårnets ydre nedre mur af granit og den øverste tegl blev nedrevet. Derefter blev hele tårnet opbygget af brændte mursten, og der blev lagt nyt skiffertag på tårnet og våbenhuset.

Klokken:  
I 1946 revnede den gamle klokke, og en ny, støbt i Brønderslev, blev anskaffet. Den gamle klokke kom på Herning Museum, men da Lind Kirkecenter blev bygget i 1970’erne kom klokken tilbage til sognet og blev ophængt i en åbning i muren som en symbolsk forbindelse mellem den gamle og den nye kirke.

Klokken er støbt af Frederik Kæsler i Flensborg i 1710 og er nu den eneste af slagsen, der findes her i landet.   

Dåbsventeværelset:   
I forbindelse med et omfangsrigt vedligeholdelsesbyggeri i 1993-94, hvor en del af nordsiden af skibet og hele sydsidens kvadresten blev taget ned og muret op igen, blev der bygget et dåbsventeværelse. Rummet fremstår som en cirkelrund bygning, der gennem den tidligere tilmurede kvindedør, har forbindelse til kirkeskibet.  

Ved samme lejlighed blev også vinduerne i syd ført tilbage til den oprindelige romanske form, og taget på våbenhus og tårn blev fornyet og fik i stedet for det gamle skiffertag lagt et nyt tag af tegl.

For yderlig information:
www.rindsogn.dk


Hoteller i nærheden af Rind Kirke

 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  5,18 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  5,2 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  8,01 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  28,35 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Bechs Hotel

  33,85 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  36,34 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedemarken

  37,61 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Hotel Dania Silkeborg

  38,23 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Refborg Hotel Billund

  41,38 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  41,73 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund