Ringsted Kloster

Ringsted Kloster

Sct. Bendtsgade 9

4100 Ringsted

Foto: Oplev Ringsted / Heidi Taymyr

Ringsted Kloster

Ringsted Kloster blev grundlagt i 1080’erne og er dermed et af de ældste i Danmark. Fra midten af 1100-tallet støttede kong Valdemar den Store klosteret og finansierede blandt andet ombygningen af kirken.

Klosteret bestod som benediktinsk munkekloster til reformationen i 1536, hvor klosteret efter en overgangsperiode blev kongeligt gods, og kirken blev sognekirke for byen.

Fra kongen overgik klostergodset til skiftende rigmænd. Klosterets oprindelige bygningsmasse forfaldt, mens nye avlsbygninger blev tilføjet komplekset. I 1806 opstod en brand i en nærliggende lade, hvorved klosteret og store dele af byen nedbrændte.

I 1806 købte rigmanden Casper Peter Bügel klostergodset. Han genopførte avlsbygningerne i mere sikker afstand fra kirken. Det forhindrede nu ikke, at avlsbygningerne igen brændte, både i 1870 og i 1885. Den nuværende sognegård i røde sten neden for den runde parkeringsplads, er godsforvalterboligen fra den Bügelske genopgørelse.

Bügel ville sikre jorden på slægtens hænder og indstiftede den Bügelske Fidelkommis, der båndlagde værdierne i så høj grad, at byen blev klemt inde mellem klosterjorderne på alle sider. Bestemmelserne gjorde, at jorden ikke kunne sælges fra, selvom byen ved flere lejligheder gav tilbud. Først med ændret lovgivning lykkedes det i 1917 at få jorden over på byens hænder, hvilket åbnede for en strøm af aktiviteter inden for erhverv og byggeri.

Casper Peter Bügel selv og efter ham flere af slægten er gravsat i familiegravstedet mellem kirken og Sognegården – midt i den tidligere klostergård.

Tekst fra infoskilt ved klosteret

Hoteller i nærheden af Ringsted Kloster

 • Taastrup Park Hotel

  39,83 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  49,09 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  54,9 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  54,96 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  55,07 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  56,74 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  58,31 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  61,76 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  61,85 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  70,37 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel