Sondrup Bakker

Sondrup Bakker

Sondrupvej

8350 Hundslund

Foto: Melissa Villumsen

Udsigt fra Blakshøj, Sondrup, Horsens

Foto: Destination Kystlandet

Udsigt over Horsens Fjord fra Blakshøj ved Sondrup Bakker

Foto: Destination Kystlandet

Udsigt fra Blakshøj i Uldrup Bakker og Sondrup Bakker

En af Danmarks smukkeste skove

Et af regionens mest imponerende naturområder ligger nær Odder ved Horsens Fjord. De dybe skove i Sondrup Plantage ligger i et særdeles bakket landskab på et langstrakt bakkestrøg, der blev formet i sidste istid. Når du bevæger dig rundt på de fine skovstier, kan du virkelig føle, hvordan du bliver et med naturen. Her er der ingen trafikstøj – du kan kun høre fuglefløjt, vindens rusken i træerne, bølgerne på fjorden og naturens dybe stilhed.

I skoven er der skiltede vandreruter, der fører rundt i både Sondrup Bakker og Uldrup Bakker. Et oplagt startsted er parkeringspladsen på Sondrupvej i den vestlige ende af Sondrup Bakker. Herfra kan du gå den 4,4 kilometer lange rundtur i Sondrup Bakker eller kombinere den med den 5,4 kilometer lange rute rundt i Uldrup Bakker. I Uldrup Bakker mod øst finder du et særligt kuperet landskab med Blakshøj som det højeste punkt på ruten, 74 meter over fjorden.

Rundt langs ruterne kan du finde informationstavler og borde/bænkesæt, hvor I kan nyde jeres medbragte frokost.

Se ruterne i skovene på Kystlandets digitale kort (Google Maps).

 

Med udsigt til Horsens Fjord

Sondrup Plantage ligger ned til Horsens Fjords nordside. Flere steder fra skoven har du glimrende udsigt over fjorden og dens øer. Ikke mindst fra Blakshøj. Ikke langt fra Sondrup Plantage finder du desuden Trustrup udsigtshøje, der også byder på en fremragende udsigt med et godt overblik over fjorden.

Nær Uldrup Bakker ligger øen Alrø, der er landfast via en dæmning. Alrø er kendt for sine spisesteder – ikke mindst de landskendte kæmpetarteletter. Fra Alrø går den lille cykelfærge til naboøen Hjarnø. Turen med cykelfærgen er en del af den populære cykelrute, der går hele vejen rundt om Horsens Fjord. En gåtur i Sondrup Bakker kan fungere som et godt afbræk på den lange cykeltur.

Hvis du på skovturen også vil en tur ned til vandet, så er der ikke langt til Sondrup Strand, der ligger for enden af Sondrupvej.

Området omkring Sondrup er præget af landbrug, herregårde og hyggelige gårdbutikker.

 

Har du mod på at opleve flere naturperler?

Find inspiration til flere naturoplevelser i Kystlandet.

Hoteller i nærheden af Sondrup Bakker

 • Jørgensens Hotel

  14,31 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  16,86 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Nørre Vissing Kro

  28,74 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  29,43 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Vejlefjord

  30,42 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Låsby Kro

  33,06 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  35,38 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hotel Hedegaarden

  36,57 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  39,52 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  41,35 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel