Sondrup Bakker

Gå i historiens spor

En af Danmarks smukkeste skove

Et af regionens mest imponerende naturområder ligger nær Odder ved Horsens Fjord. De dybe skove i Sondrup Plantage ligger i et særdeles bakket landskab på et langstrakt bakkestrøg, der blev formet i sidste istid. Når du bevæger dig rundt på de fine skovstier, kan du virkelig føle, hvordan du bliver et med naturen. Her er der ingen trafikstøj – du kan kun høre fuglefløjt, vindens rusken i træerne, bølgerne på fjorden og naturens dybe stilhed.

I skoven er der skiltede vandreruter, der fører rundt i både Sondrup Bakker og Uldrup Bakker. Et oplagt startsted er parkeringspladsen på Sondrupvej i den vestlige ende af Sondrup Bakker. Herfra kan du gå den 4,4 kilometer lange rundtur i Sondrup Bakker eller kombinere den med den 5,4 kilometer lange rute rundt i Uldrup Bakker. I Uldrup Bakker mod øst finder du et særligt kuperet landskab med Blakshøj som det højeste punkt på ruten, 74 meter over fjorden.

Rundt langs ruterne kan du finde informationstavler og borde/bænkesæt, hvor I kan nyde jeres medbragte frokost.

Se ruterne i skovene på Kystlandets digitale kort (Google Maps).

 

Med udsigt til Horsens Fjord

Sondrup Plantage ligger ned til Horsens Fjords nordside. Flere steder fra skoven har du glimrende udsigt over fjorden og dens øer. Ikke mindst fra Blakshøj. Ikke langt fra Sondrup Plantage finder du desuden Trustrup udsigtshøje, der også byder på en fremragende udsigt med et godt overblik over fjorden.

Nær Uldrup Bakker ligger øen Alrø, der er landfast via en dæmning. Alrø er kendt for sine spisesteder – ikke mindst de landskendte kæmpetarteletter. Fra Alrø går den lille cykelfærge til naboøen Hjarnø. Turen med cykelfærgen er en del af den populære cykelrute, der går hele vejen rundt om Horsens Fjord. En gåtur i Sondrup Bakker kan fungere som et godt afbræk på den lange cykeltur.

Hvis du på skovturen også vil en tur ned til vandet, så er der ikke langt til Sondrup Strand, der ligger for enden af Sondrupvej.

Området omkring Sondrup er præget af landbrug, herregårde og hyggelige gårdbutikker.

 

Har du mod på at opleve flere naturperler?

Find inspiration til flere naturoplevelser i Kystlandet.

Opdateret af:
Destination Kystlandet info@kystlandet.com
Destination Kystlandet

  • Sondrup Bakker
  • Sondrupvej
    8350 Hundslund