Spøttrup Borg

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Spøttrup Middelalderborg

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Spøttrup Middelalderborg

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Spøttrup Middelalderborg

Unik - enestående - barsk - smuk - mægtig! Dette er blot nogle af de ord, man har brugt om Spøttrup Borg, siden den i 1941 blev restaureret og indrettet til museum. Borgen er omgivet af en imponerende voldgrav og er beliggende i et naturskønt landskab. Mirakuløst har den overlevet en turbulent tilværelse gennem flere århundrederne, hvor forskellige ejere har behandlet borgen med svingende sans for det enestående sted.

Borgen giver et indblik i, hvordan man i middelalderen byggede med fokus på forsvar. At skabe en stærk borg var det vigtigste - om den var bekvem at bo i kom i anden række. Spøttrup Borg viser, hvordan mennesker har levet på den barske, men samtidigt smukke borg. Hullerne, til de kanoner der var med til at forsvare borgen, er bevaret, og de berømte 9 middelalderlige toiletskakter på borgens mure vidner om dagligdagen for 500 år siden.

I Spøttrups nærmeste omgivelser finder man bl.a. Spøttrup Sø, som har et rigt dyre- og fugleliv. Et stisystem fører rundt om søen og der er et fugletårn samt en udstilling, som beretter om søen og dens dyreliv. Ved borgen ligger en smuk park, som med sin rosenhave samt læge- og krydderurteanlæg, altid er et besøg værd.

Hvert år arrangerer Spøttrup Borg et væld af aktiviteter, bl.a. Bispens Marked som er Vestjyllands største middelaldermarked. Der bliver også afholdt diverse arrangementer i forbindelse med årets forskellige højtider. Derudover er der mulighed for at komme på rundvisning rundt på borgen.

For mere information

Se åbningstider og aktiviteter på Spøttrup Borgs hjemmeside

Hoteller i nærheden af Spøttrup Borg

 • Tambohus Kro & Badehotel

  11,52 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Pinenhus

  12,32 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  12,94 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Grand Hotel Struer

  20,03 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Thinggaard

  25,45 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  33,09 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Hotel Thisted

  35,41 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Palads Hotel Viborg

  43,55 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • St. Binderup Kro

  47,36 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  54,64 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel