Stenderup Kirke, Føvling

Stenderup Kirke, Føvling

Løbnersvej 1

6683 Føvling

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Stenderup Kirke, Føvling

Foto: Visit Vejen Turistinformation

stenderup kirke detajle

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Stenderup Kirke, Føvling

I 1897 ønskede beboerne i den vestre del af Føvling Sogn at få deres egen kirke, fordi de syntes, at de 5 km til Føvling Kirke var for langt. Som betingelse for et tilskud fra staten, skulle beboerne selv skaffe en byggegrund, og denne blev skænket af sognerådet.

Stenderup Kirke består af skib og kor orienteret mod vest – dvs. kirken vender omvendt af, hvad kirker ellers gør. Skibets østre ende rummer forhal og opgang til loft. Bygningen er udført i røde teglsten og skifertag. Murværket er udført med mange detajler især omkring østgavlens indgangsparti, som vender ud mod vejen.

Kirkens indre har trælofter pudsede vægge. Kirkerummets opbygning er spejlvendt i forhold til kirker ellers, idet prædikestolen er ophængt til venstre for korbuen. I korbuens væg er en niche, der oprindeligt var bygget til kirkens varmeanlæg, og her findes nu skulpturen ”Duer blandt aks og druer” udført som spinkelt gitterværk af Erik Heide i 1991.

Kirkens alterbillede er malet af Hans Agersnap i 1910 og forestiller ”Vandringen til Emaus”. Peder Maler, hvis fulde navn var eder Nissen Nielsen, har malet udsmykningen i korbuen. Peder Maler var født i Ribe, men boede hele sit voksne liv i Stenderup, hvor malede portrætter og landskaber. 

Kirkegården er omkranset af bøgehække og nyere stendiger, og der er storslået udsigt ud over landskabet syd for kirken.

 

Hoteller i nærheden af Stenderup Kirke, Føvling

 • Hotel Hovborg Kro

  17,92 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Gram Slotskro

  20,67 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Hedemarken

  34,16 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  34,61 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  35,08 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Tyrstrup Kro

  38,85 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Billum Kro

  38,96 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Agerskov Kro

  39,08 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Sdr.Omme Kro

  43,28 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  50,43 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel