Strandstræde 10

Strandstræde 10

Strandstræde 10

2791 Dragør

Foto: VisitDragør

Strandstræde 10 Tidsrejsen Camillas hus

Foto: VisitDragør

Tidsrejsen udstilling, Sofies cykel

I Tidsrejsen bor hovedpersonen Sofie i Strandstræde 10.

Strandstræde er et af de ældste gadeforløb i byen, hvilket betyder, at dens oprindelse skal findes længere tilbage end 1600-tallet.

Historisk gennemgang

I 1942 fandt man på hjørnet af Strandstræde og Deventergade - ud for nr. 2 - 220 små sølvmønter fra en række nordtyske byer. De var slået i 1300- eller 1400-tallet og var en hilsen fra sildemarkedstiden, hvor de hanseatiske købmænd hvert år kom til Dragør for at handle.
Bebyggelsen langs Strandstrædes østside er således meget gammel, hvorimod husene i den sydvestlige ende stammer fra de første årtier af 1700-tallet.

På grunden i det, der i dag er nr.33a, fandt man i begyndelsen af 1940'erne i forbindelse med udgravning til et beskyttelsesrum nogle menneskeskeletter. Man antog, at det drejede sig om svenske soldater, der i oktober 1658 blev fordrevet fra Amager, og som ad denne vej søgte at nå frem til deres fartøjer ud for Dragør havn.

Strandstræde har ikke været noget rigmandskvarter. Husenes beboere har hovedsagelig ernæret sig som matroser, og mange af beboerne har været skåninger.

I nummer 10 boede i midten af 1700-tallet Truid Pedersen, der var skåning, sammen med sin anden hustru, Anne Pedersdatter.

Sidst i 1780'erne flyttede styrmand Jan Hansen Broder ind i nr. 10. Han døde i 1827, og hans enke boedei 1834 til leje i Strandgade 9, hvor hun levede af at væve. Sine sidste år tilbragte hun på byens fattighus.

Engang i 1820'erne er huset blevet erhvervet af skipper Hans Jansen Hein, som efterhånden også købte andre huse lige her omkring.

I 1865 efter Hans' død blev det overtaget af sønnen, købmand Niels Hansen Hein, der i 1879 her opførte en ny ejendom med købmandsvirksomhed.

Kilde: Dragør Lokalarkiv

Hoteller i nærheden af Strandstræde 10

 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  4,42 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  10,81 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  11,18 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  11,35 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  11,38 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  19,11 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  24,4 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  41,43 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  43,48 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  50,51 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel