Svanninge Kirke

Foto: Faaborg Turistbureau

svanninge kirke

Svanninge kirke ligger ved foden af Svanninge bakker. Siden 1838 har kirkens karakteristiske profil markeret sig i landskabet nord for Faaborg. Kirkens historie går dog længere tilbage, og dens gulkalkede mure gemmer rester af den tidligere kirke fra middelalderen.​

Den middelalderlige Svanninge kirke var meget forfalden, da den i 1834 blev overdraget til egnens store jordbesidder, lensgreve Preben Bille Brahe. Greven satte en gennemgribende restaurering i værk og lod en af datidens kendte arkitekter, professor Hetsch udforme kirkens nuværende udseende. Ved genindvielsen i 1838 fremstod den som en korskirke med et højt spåndækket spir. Efter forlydender blev greven inspireret til dette for danske landsbykirker så usædvanlige spir under sine rejser i Østrig. Eftersom Svanninge Bakker allerede dengang var kendt som en del af " de fynske alper" skulle sognet naturligvis have en "alpekirke"!​

Kirkens interiør er holdt i den spidsbuede nygotiske stil, som også afspejles i alterrammen og i orgelfacaden. Prædikestol og degnestol er af massivt egetræ. ​

Altertavlens centrale korsfæstelsesscene er fra katolsk tid, fra slutningen af det 15. århundrede. I forbindelse med den store restaurering blev der tilføjet sidefløjsmalerier med henholdsvis de fire evangelister og de fire store profeter.​

Den middelalderlige granitdøbefont har en omtumlet historie. I 1838 faldt den ikke i tidens smag og blev forvist til en tilværelse som blomsterkumme i parken på det nærliggende Steensgård gods. Hundrede år senere havde man imidlertid atter fået blik for de gamle døbefontes værdier, og menighedsrådet henvendte sig til godsejeren med henblik på at få døbefonten tilbage. Der var imidlertid eet problem: Godset havde også overtaget granitfonten fra Horne kirke, og ingen vidste længere, hvilken font der hørte til hvor! Det vides derfor ikke med sikkerhed, om det er Hornes eller Svanninges gamle døbefont, der nu står i kirken.

Hoteller i nærheden af Svanninge Kirke

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  5,71 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  11,39 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  29,97 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  32,6 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  36,63 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  37,55 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  38,33 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  41,96 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  44,9 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  51,46 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel