Urup Dam

Urup Dam

Brabækvej 113

5550 Langeskov

Foto: VisitKerteminde

Orkideer i det høje græs og kreaturer, der står i græsset.

Foto: VisitKerteminde

Mange orkideer

Foto: VisitKerteminde

Borde og bænke ved Urup Dam.

Der er altid noget nyt at se, når man besøger Urup Dam. De mange plantearter blomstrer på forskellige tidspunkter fra marts til oktober. Fra maj til juli blomstrer de flotte orkidéer. Det er også i denne periode, at der er gode chancer for at høre nattergalens varierede sang i krattet og se rørhøgen svæve henover mosen.

Er man heldig, kan man i foråret se traner besøge mosen, og det er ikke ualmindeligt at havørnen svæver forbi. I vinterhalvåret er der en særlig stemning i mosen. Kreaturerne græsser i mosen hele året, og der ses tit rådyr og harer i folden.

Et enestående fynsk moseområde

Urup Dam er et helt enestående moseområde med en særdeles artsrig vegetation. Mosen er særligt kendt for sine orkidérige rigkær.

I mosen findes 6 forskellige orkidéarter. Rigkær er en særlig mosetype, som er kendetegnet ved, at der tilføres kalkholdigt og næringsfattigt grundvand. Udover rigkærene forekommer den sjældne naturtype avneknippemose enkelte steder.

Beskyttet natur

I 1973 blev den centrale del af mosen fredet pga. områdets botaniske værdier. I moseområdet findes ca. 400 forskellige plantearter, hvoraf flere af dem er sjældne i Danmark, bl.a. orkidéerne mygblomst, sump-hullæbe, samt eng-ensian, vibefedt og gul star.

Urup Dam-trampestien

Urup Dam er et ualmindelig velbevaret rigkær med en flora, som sjældent ses i Danmark. En 3 km lang, meget afvekslende trampesti går gennem forskellige naturtyper. Der er gode picnic-pladser og informationstavler undervejs.

Trampestien er ikke velegnet for færdsel med klapvogn og kørestol. Robust fodtøj anbefales.

Mosen ejes af private lodsejere og Kerteminde Kommune. Der er ikke adgang til foldene uden forudgående aftale med ejerne.

Hoteller i nærheden af Urup Dam

 • Munkebo Kro

  8,04 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  8,23 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  12,35 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  21,35 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Brobyværk Kro

  27,22 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  38,6 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  39,08 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  58,43 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  61,77 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  70,53 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel