Vallø Slot

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Vallø Slot på Stevns

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Vallø Slot på Stevns

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Vallø Slot på Stevns

Valløs historie kendes tilbage til 1300-tallet. Vallø Slot blev opført af Mette Rosenkrantz, som i 1586 afsluttede bygningsværket med en vest- og sydfløj og de 2 karakteristiske tårne. De øvrige fløje på Vallø Slot blev opført i 1600- og 1700-tallet.

I 1893 brændte Slottet, men ydermurene modstod ilden og kunne fortsat danne de ydre rammer for genopbygningen i perioden 1894-1904.

Godset har gennem tiderne været ejet af adelsslægter, indtil i 1708 blev købt af Frederik IV. Han skænkede det til sin gemalinde, den senere dronning Anna Sophie Reventlow. Efter han døde i 1730 overtog den nye konge Christian VI Vallø Gods til sin dronning Sophie Magdalene.

Sophie Magdalene oprettede den 28. november 1737 Vallø Stift som en selvejende institution. De oprindelige vedtægter havde til hovedformål at understøtte og hjælpe ugifte døtre af dansk adel, såfremt de var indskrevet i Stiftet. I 1976 ophørte mulighed for indskrivning, men i 2004 genoptog Vallø Stift igen indskrivningen af adelige frøkener.

Vallø Slot er ikke åbent for besøgende, men det er tilladt at kigge ind i Slotsgården (i tidsrummet kl. 10 – 18). Man er dog velkommen til at besøge Slotsparken som er åben for privatpersoner mellem kl. 8.00 og til solnedgang.  

Hoteller i nærheden af Vallø Slot

 • Taastrup Park Hotel

  28,56 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Absalon Hotel

  37,27 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  37,3 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  37,45 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  37,7 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  38,8 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  46,54 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  47,79 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  57,97 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  72,54 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster