Venø

Foto: Struer Turistbureau

venø både 1024

Foto: Struer Turistbureau

venø skib 1024

Foto: Struer Turistbureau

Venø mennesker på havn 1024

Venø – Limfjordens Hjerte

5 km nord for Struer og 256 meter fra fastlandet ligger Venø - Limfjordens hjerte. Navnet henviser til den geologiske udformning af den nordligste del af Venø, som i fugleperspektiv ligner et hjerte.

Efter kun 2½ minuts sejltid med Venø Færgen åbner en mangfoldighed af natur- og kulturelle oplevelser og et kig ind i et ø-samfund på en af Danmarks 27 småøer.

Venø er et resultat af istidens bræer og stenalderhavets brændinger. Det er også grunden til, at Venø er en del af Unesco Geopark Vestjylland.

Venø har en smuk og meget afvekslende natur på trods af sine få km. Her er grønne marker, brune hedeflader, stejle skrænter og skovområder. Desuden findes der et sjældent rigt fugleliv. Der er i det hele taget et meget rigt dyreliv.

Desuden er det et eldorado for sommerfuglekendere idet der er mange arter, som ikke findes andetsteds i Danmark.

Vandring på Venø

Venø er intet mindre end en fantastisk ø at vandre på. Du kan bl.a. prøve turen ’Venø Rundt’, som er en 20 km natursmuk vandrerute rundt på Venø. Du kan tage hele turen eller blot bider af turen. Du kan læse mere om den her: Venø Rundt – vandring langs Venøs kyster

Du kan også blot gå på egen hånd rundt på Venø. Du skal blot være opmærksom på, at området ved Nørskov Vig på Venøs nordspids er fredet i perioden 1/4 - 15/7.


Venø Kro

På Venø finder du også Venø Kro, som er en charmende lille kro på vestsiden af Venø i de mest fantastiske naturskønne omgivelser tæt på Limfjorden. Venø kroen ligger kun 5 km fra Venø færgeleje og 200 m fra Venø havn.

Venø Kro er specielt kendt for er deres ”Venøbøffer” og ”rulleål”, samt skaldyr og kød fra kvæg, som endda har græsset på nordspidsen af Venø. De sidste mange år har Venø kro haft et samarbejde med Venø Seafood, derfor er der altid friske skaldyr på menuen og hummer i restauranten. Blandt favoritterne er der en hel fantastik skaldyrsfad, hvor du blandt andet finder hummer, øster, krabbekløer og muslinger fra Limfjorden.

For mere information

Du kan læse mere Venø på øens hjemmeside: www.venoe.dk

Hoteller i nærheden af Venø

 • Grand Hotel Struer

  6,95 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Tambohus Kro & Badehotel

  9,56 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  21,71 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Hotel Pinenhus

  25,46 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thinggaard

  25,6 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Sallingsund Færgekro

  25,75 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Thisted

  44,89 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  47,34 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Palads Hotel Viborg

  49,01 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Herning City Hotel

  50,87 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel