Vestenvinden

Vestenvinden

7800 Skive

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Vestenvinden

Familie: Vestenvinden står i rundkørslen Herningvej – Ringvej Syd. Den er placeret længst mod vest og er ikke i familie med nogen af de andre stjerner.

Fortælling 
Vestenvinden er den eneste af de 11 stjerner, som påvirkes af vejret. Når vinden blæser, bevæger kædetæppet sig. Vestenvinden er en opfordring til at tænke over,hvad naturen gør ved sindet. Vinden fra vest har altid været et vilkår her på egnen. 
Når Jeppe Åkjær om Jenle skriver, at ”jeg lagde min gård i den rygende blæst”, så mener han den rygende blæst fra vest. Når vi synger om blæsten, der går frisk over Limfjordens vande, så er det også vestenvinden, vi tænker på. 
Skulpturens tynde, vind-bevægelige kæder kan ses som et billede på os selv. Vi er forbundne og underkastet de samme grundvilkår. Hvad betyder det for vores måde at være på, at vi bor på en grøn og vindblæst egn? At vi ikke bor i en storby, en regnskov, en ørken eller på en steppe? Hvordan former vinden og de åbne landskaber os? På hvilken måde gør det os særlige? 

Form 
Inspirationen er vinden i granerne, i det lange græs, i kornmarken, over fjorden, i sejlet. Det er også horisontlinjen med den store lyse himmel og det mørkere land under den. 
For Jacob Jensen Design er kontrasterne i sølv og sort en del af vores formsprog, og de kan genfindes i mange af vores produkter. Selvom vi bor ved fjorden og er sejlende mennesker, så er det første gang, at vi har kombineret vores formsprog med noget vindbevægeligt.

DATA

Design: 
Jacob Jensen Design 
Sponsor: 
Dansk Maskinbørs A/S 
Producent:
Dommerby Stål ApS 
Materiale: Rustfrit stål og stål 
Vægt i alt: 3000 kg 
Bredde: 4,0 m 
Højde: 4,0 m 
Kæde: 4160 m 
Overfladeareal: 80 m2

Hoteller i nærheden af Vestenvinden

 • Hotel Pinenhus

  22,96 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  24,34 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Grand Hotel Struer

  24,98 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Tambohus Kro & Badehotel

  26,04 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Palads Hotel Viborg

  27,73 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  31,42 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  39,51 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Thinggaard

  41,5 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  44,64 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  46,03 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel