Vikingemuseet

Foto: Vikingemuseet, Moesgaard

Vikingemuseet i Aarhus

Her kan du se de fund, som er gjort på netop det sted for ca. 1000 år siden, der hvor Nordea ligger i dag på Store Torv.

Vikingernes Aros

Udstillingen "Tilbage til vikingetiden" viser vikingernes Aros, som Aarhus hed i vikingetiden. Vikingemuseet hører under Moesgaard Museum og er baseret på udgravninger på netop det sted, hvor museet ligger.

Handelsbyen Aarhus

De mange fund vidner om, at Aarhus allerede i vikingetiden var en driftig handelsby beboet af mange forskellige håndværkere. De handlende havde kontakter mod både nord, syd og øst. Aarhus var dengang omkranset af en enorm forsvarsvold, der beskyttede mod angreb udefra og sikrede, at der var kontrol med, hvem der bevægede sig ind og ud gennem byportene.

Byens ældste mordgåde

Dybt nede i en af de i alt syv halvt nedgravede grubehuse kan du se skelettet af den ældste aarhusianer, der til dato er fundet. Måden, han ligger på, vidner om, at vi har med en mordgåde fra vikingetiden at gøre.

Bliv klogere på vikingerne

Vikingerne var frygtede i deres samtid. De plyndrede med en frygtindgydende krigeriskhed og voldsomhed, der er beskrevet i samtidens kilder, der ofte blev til på de klostre, som var ofre for de hensynsløse angreb. På Vikingemuseet kan du blive meget klogere vikingerne, og hvordan vikingernes aktiviteter var langt mere omfattende end sørøveriet og plyndringerne.

Vær opmærksom på, at du kun kan betale med kreditkort på Vikingemuseet.

Museet er lukket på helligdage.

Se, hvad andre deler på Instagram

#vikingemuseet #visitaarhus #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af Vikingemuseet

 • Hotel Oasia Aarhus

  0,89 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Kaløvig Badehotel

  12,79 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  13,47 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Nørre Vissing Kro

  22,51 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Skanderborghus

  22,65 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Låsby Kro

  24,55 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Randers

  35,36 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Kongensbro Kro

  36,87 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Jørgensens Hotel

  39,75 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Dania Silkeborg

  40,82 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg