Vorsø

Vorsø

Vorsø i Horsens Fjord

8700 Horsens

Foto: Destination Kystlandet

En gruppe går gennem vand til Vorsø ved vadestedet

Foto: Destination Kystlandet

En gruppe er på guidet tur på Vorsø med naturvejleder

Foto: Destination Kystlandet

Skov og bregner i skovbunden på Vorsø

Hvor naturen passer sig selv

Kun få steder kan du opleve vild, utæmmet natur, som nærmest er urørt af mennesker. Sådan et sted er Øen Vorsø, der ligger ganske tæt på nordkysten i Horsens Fjord. Her har dyrene frit spil, og du kan opleve et langt rigere dyreliv end andre steder i naturen, hvor de må dele pladsen med mennesker.

Der findes sjældne planter og dyr, og faunaen ændrer sig hele tiden. Der er eksempelvis hele 50 ynglende fuglearter på øen – blandt andet havørn, fiskehejre og ikke mindst skarven, der i perioder har haft helt op til 5000 ynglende par på én gang. Udviklingen følges og registreres til brug for blandt andet fremtidig skovdrift i Danmark. 

Øen har dog en enkelt menneskelig beboer. Naturvejleder Jens Gregersen bor på øen med sin familie, og det er hans opgave at registrere og observere udviklingen i bestand.

 

Find dine waders frem og tag på guidet tur

I sommerperioden afholder Odder Museum guidede ture til øen, som er åbne for tilmelding. Her står Jens Gregersen og Odder Museums naturvejleder Ole Sørensen for turene og guider dig rundt på øen med spændende fortællinger om dens historie, plante- og dyreliv.

Eneste adgangsvej til øen er via vadestedet ved Brigsted, hvor der også ligger en naturlejrplads. Her må du trave den cirka 1 kilometer lange tur gennem fjordens vand – så find dine waders eller badesko frem fra gemmerne. Afhængig af tidevand kan turen være mere eller mindre anstrengende, men det er en del af oplevelsen som man vil huske.

På Odder Museums hjemmeside kan du se, hvornår der afholdes ture og hvordan du tilmelder dig.

 

Book jeres egen tur

Større grupper kan at rette henvendelse til Jens Gregersen og forhøre sig om muligheden for at få en guidet tur til øen på tlf. +45 40856425.

Hoteller i nærheden af Vorsø

 • Jørgensens Hotel

  9,91 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  18,1 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  25,63 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Nørre Vissing Kro

  29,95 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Hedegaarden

  31,65 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Oasia Aarhus

  33,55 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Låsby Kro

  34,18 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  34,6 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  36,78 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  38,25 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro