Assersbølgaard, Lindknud nær Brørup

Assersbølgaard, Lindknud nær Brørup

Favrskovvej 23

Lindknud

6650 Brørup

Foto: VisitVejen

Hovedbygningen på Assersbølgaard

Assersbølgård kan føre sin historie tilbage til middelalderen, hvor gården lå centralt i forhold til datidens vejsystem og Lindknud Bæk, der løber ud i Holsted Å.

Der har sandsynligvis ligget en tidligere hovedbygning sydøst for den nuværende centrale bygning, fordi der findes en borgbanke, som bækken snor sig rundt om på tre sider og dette kan have udgjort en voldgrav. Bækken var mere vandrig dengang end nu. Der er fundet rester af bygninger nær den eksisterende bygning.

Assersbølgård hørte i en periode under Skodborghus, som lå ved Kongeåen og var "mellemstation" mellem kongeborgene i Ribe og Kolding - alle tre steder var centrale skatteopkrævningssteder langs med Kongeågrænsen mellem Danmark og hertugdømmet Slesvig. Gården var nu blevet til to halvgårde med to fæstere. Fra 1664 og frem var Assersbølgård ejet af en rådmand i Ribe, en proprietarius og en præst. En kort overgang i midten af 1700-tallet var Assersbølgård ejet af herremanden på Hundsbæk tæt på Læborg. Enken fra Hundsbæk beholdt den ene halvgård. Den anden halvgård tilhørte herremanden på Sønderskov, men i 1779 kom begge halvgårde ind under herregården Sønderskov syd for Brørup. i 1781 kom Assersbølgård ind under Estrup Hovedgård, der stadig findes. 

i 1842 blev Assersbølgaard fattiggård for Lindknud og Brørup sogne. i 1846 købte en ny ejer gården, han fik bygget nyt og samlet jord men måtte opgive omkring 1863, og det sendte gården på skiftende hænder over en årrække indtil 1899, hvor et nyt ejerpar drev stedet som optagelseshjem. Det betød at man fik straffefanger med udstået straf i forløb og overgang til normalt liv. i 1978 blev gården solgt til Ribe Amt, der indrettede bygningerne til kostskole for sent udviklede unge. 

I dag drives Assersbølgaard som moderne event- og mødested med mangfoldige aktiviteter til teambuilding, oplevelser og selskabslokaler etc. 

 

 

Hoteller i nærheden af Assersbølgaard, Lindknud nær Brørup

 • Hotel Hovborg Kro

  6,34 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Refborg Hotel Billund

  20,7 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  21,11 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hedemarken

  21,87 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Gram Slotskro

  29,46 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Sdr.Omme Kro

  31,85 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Tyrstrup Kro

  37,3 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  38,01 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  40,92 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Billum Kro

  41,99 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro