Avnbøl Sned - Bambus og Ravneskov

Avnbøl Sned - Bambus og Ravneskov

Avnbølsnedvej 5

6400 Sønderborg

Foto: Eric Michelat-Pixabay / Michi Nordlicht -Pixabay

Bambus / Ravn

Foto: Skov- og Naturstyrelsen Driftsplankontoret

Avnbøl Sned - Bambusskoven

Kører man ad rute 41 i retningen af Aabenraa og drejer til ventre ad Bojskovvej, ca. 2,5 km efter rundkørslen ved Ullerup, så dukker der en lille skov op på venstre side efter ca. 500 meter.

Avnbøl Sned er på ca. 44 hektar og her finder man 2 rundhøje samt en langdysse, der alle kan dateres til stenalderen (3950-2801 f.Kr.). Beplantningen er overvejende bøgetræer, med der står også eg, ask og birketræer samt rødgran og så er der lige asiaten, som ikke er hjemmehørende i de danske skove – gul bambus.

Da der under 2. Verdenskrig var mangel på bambus i Danmark, tænkte en lokal skovfoged at der kunne gøres en god forretning, så han købte gule bambus og plantede dem ud i skoven og det er aflæggere af dem man i dag kan opleve på ”bambusstien”.

Er du i skoven når skumringen sætter ind, vil du opleve flokke af store sorte fugle der opsøger skoven. Avnbøl Sned er nemlig en af de få ravneskove der findes i Danmark, hvor den mytologiske fugl overnatter.

Naturvejleder Andreas Hermann har skrevet en anbefaling af skoven, som ligger via linket - Bambusskoven Avnbøl Sned

Et kort over skoven finder du under fanen Download

Troels Trier Mørk (1906-90)
Den føromtalte skovfoged var en kendt personlighed i Broager-området og omkring Nørreskoven på øen Als. Under besættelsen i 2. Verdenskrig (1940-45) var Troels Trier Mørk ansat som statskovfoged, men samtidig var han også leder af en lejr for tyske flygtninge i Broager, sammen med den tyske lejrchef hr. Aretz, og Frihedskæmper, hvor han blandt andet trænede skydning i Skelde Kobbelskov med sin gruppe af modstandsfolk. Våbnene gemte de ved langdysserne ude i skoven.

I sin tid som skovfoged i Nørreskoven boede han med sin familie på Nygård i den nordlige del af skoven. Her avlede han blandt andet vildsvin, hvilket ikke altid var helt uden udfordringer. En af søerne havde det med at bryde ud af stalden når hun skulle fare (føde) – så forsvandt Sofie ud i skoven og dukkede først op nogle dage senere med et kuld stribede unger.

Troels var ikke bleg for at afprøver kulinariske specialiteter, hverken herhjemme eller på sine rejser i udlandet og det resulterede såmen i 2 kogebøger; Skovfogedens Vildtretter og Skovfogedens Fiskeretter. Heri finder man opskrifter på alt lige fra vinbjergsnegle over rågeunger til den lille tandhval, marsvinet.

Hoteller i nærheden af Avnbøl Sned - Bambus og Ravneskov

 • Benniksgaard Hotel

  11,61 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  12,38 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  14 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Rode-Kro

  21,92 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Bov Kro

  22,31 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Agerskov Kro

  36,46 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  42,9 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Tyrstrup Kro

  44,39 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Tønderhus

  48,94 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Abild Kro & Hotel

  49,03 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel