Bakkelunden

Bakkelunden

Bjerrevej 20

8700 Horsens

Foto: Horsens Kommune

Oversigtskort over Bakkelunden

Foto: Destination Kystlandet

Legepladsen i Bakkelunden i Horsens

Besøg Horsens’ nye rekreative område

Har I lyst til leg, bevægelse eller afslapning i naturen? Så sæt GPS’en til Bjerrevej 20, hvor Horsens’ nye spændende park befinder sig. Et bølgende bakkelandskab byder dig velkommen med masser af stier og et stort antal redskaber og faciliteter, som sikrer dig en god oplevelse, uanset om du kommer for at gå en tur i det grønne, nyde en frokost i naturen eller give den gas på bold- eller tarzanbanen.

Parken har egen parkeringsplads med god plads. Nær parkeringspladsen finder du en legeplads til mindre børn, en tarzanbane til lidt større børn, toiletbygning, informationstavler, madpakkehus og picnic-område. Fra madpakkehus er det muligt at holde øje med børnene, mens de leger.

Går du en tur på stierne i parken kommer du forbi flere hængekøjer, hvor man kan tage en slapper. Du kommer også forbi en petanque-bane, boldbane og et udendørs fitness-område. Parkens markante bakker indbyder til en klatretur – og du må gerne. Den ene af bakkerne er et glimrende udsigtspunkt med udsigt ind mod Horsens Centrum. Og så kan du rutsje ned igen. Mellem parkens to store bakker er der en hængebro.

 

Fra losseplads til legeplads

Hvad gør man med en tidligere losseplads, som har stået tom i mange år? Man smider da en kvart million tons jord fra byens mange byggeprojekter derind og former et spændende, bakket landskab. Så planter man en masse træer, blomster og planter med henblik på at styrke biodiversiteten og skabe en grøn oase. Og til sidst placerer man en masse redskaber og faciliteter, så både børn og voksne får lyst til at besøge området. Ja, sådan skaber man byens nye park – 5½ hektar skabt til eventyr, hygge og afslapning.

 

På vandring ved Bakkelunden

En ny populær vandrerute, Fjordminoen (Horsens Fjord Stien), passerer gennem Bakkelunden. Stien, som går hele vejen rundt om Horsens Fjord med et øhop undervejs, følger kysten gennem flot og afvekslende natur. Fra Bakkelundens parkeringsplads kan du følge stiens røde pile og gå en tur på Planetstien, som deler forløb med Fjordminoen. Her kan I nyde den flotte natur og lære om solsystemet undervejs. Fra parkeringspladsen er der 250 meter til starten af Planetstien - solen. 

Følger I pilene i den anden retning, kommer I til banegården. 

 

Inspiration til andre parker og legepladser

På Kystlandets hjemmeside kan I finde forslag til andre parker i regionen. I kan også finde de bedste legepladser samt inspiration til andre oplevelser med børn

Hoteller i nærheden af Bakkelunden

 • Jørgensens Hotel

  1,17 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  19,37 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Skanderborghus

  20,09 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Hedegaarden

  22,3 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  25,26 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  30,27 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  31,33 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Låsby Kro

  33,97 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  39,92 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Dania Silkeborg

  41,15 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg