Billund - Læs om byen Billund

Billund - Læs om byen Billund

7190 Billund

Foto: Destination Trekantområdet

Billund - Legende børn

Foto: Destination Trekantområdet

Billund - Shopping - to der sidder og snakker

Foto: Destination Trekantområdet

Bilund - Børn ved infotavle

Billund er et i Danmark meget sjældent eksempel på en by, der er vokset op omkring og meget i kraft af en virksomhed: LEGO Koncernen. Mens nabobyen Grindsted var jernbaneknudepunkt, fik Billund en station på vejen. Det var en begyndelse. Ingen kunne ane, at det var begyndelsen til noget meget større, da den lokale snedker- og tømrer Ole Kirk Christiansen begyndte at fremstille trælegetøj i 1932. Senere gik det som bekendt meget godt. LEGO Koncernen gav ikke blot arbejdspladser til byen, virksomheden blev også igangsætter og sågar giver til en lang række initiativer i Billund. 

Den lille by på heden fik lufthavn allerede i 1960’erne, der kom et center med bibliotek og kirke i 1970’erne, der kom travbane og meget andet til. 
I dag spiller LEGO Koncernen måske ikke den helt samme, alt dominerende rolle for byen. Mange mindre virksomheder er skudt frem. Billund har i dag fået flere strenge at spille på. Men LEGO Koncernen er stadig langt den største fremstillingsvirksomhed på egnen, med en helt enestående position, også internationalt. Det nærliggende LEGOLAND fra 1968, og siden er der også kommet andre initiativer.

Med opførelsen af Lalandia Billund i 2009, er der for alvor kommet skub i turismetilstrømningen til Billund. Sammen med det der nu er landets næststørste lufthavn og de mange nye internationale flyruter der kommer til hvert år, har Billund udviklet sig til et turistcentrum for hele Jylland. Samtidig er der stadig masser af fremstillingsvirksomheder i byen, flere faciliteter for børn og unge og en skulpturpark.

Fra 2012 er Billund Kommune og LEGO Fonden gået sammen om at oprette selskabet Capital of Children Company, hvis vision er at gøre Billund til Børnenes Hovedstad – et sted hvor børn er i fokus, og hvor man forstår og formår at skabe helt specielle oplevelser for børn. Billund er en meget ung by med en meget spændende fremtid. 

Hoteller i nærheden af Billund - Læs om byen Billund

 • Refborg Hotel Billund

  0,24 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  1,24 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hedemarken

  9,98 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Hotel Hovborg Kro

  17,72 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Sdr.Omme Kro

  18,09 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,45 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  28,68 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Vejlefjord

  40,93 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Bechs Hotel

  41,9 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  42,09 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel