Bjerre Skov

Bjerre Skov

Bjerre

7130 Juelsminde

Foto: Destination Kystlandet

Elverdam i Bjerre Skov på solskinsdag

Foto: Kystlandet

Bjerre skov på en forårsdag

Naturen kalder på dig

En af områdets største skove finder du i området Bjerrelide syd for Horsens Fjord. Med sine 282 hektar er der rigelig med plads til en lang række forskellige friluftsaktiviteter i Bjerre Skov. Skoven er meget varieret med blandet løv- og nåleskov, søer, mose og engområder. Det er ikke tilfældigt, at skoven også omtales som Bjerge Skov, for der er ganske kuperet i området, hvilket er med til at gøre naturoplevelsen endnu smukkere.

 

Oplagt til vandreturen

Bjerre Skov byder på et omfattende netværk af stier, der gør det muligt at komme omkring alle dele af skoven. Midt gennem skoven går Bjerre Skovvej og her er der adskillige parkeringsmuligheder, så du kan stige ud af bilen midt i naturoplevelsen.

Søholt Mose umiddelbart syd for søen Elverdam i den østlige del af skoven er udpeget til naturskov. Hvis I er på udkig efter en kort søndagstur, så kan det anbefales at gå en rundtur i dette område. I kan eventuelt fortsætte til engområdet Bjerre Engsø, som ligger umiddelbart syd for naturskoven.

 

En del af et større naturområde

Med sin beliggenhed midt i området Bjerrelide kan Bjerre Skov indgå som et element i en længere vandre- eller cykeltur. Bjerrelide byder på et stort antal skove, der let kan kobles til en sammenhængende tur. Områder som Boller Nederskov med Boller Slot, Klokkedal og udsigtspunktet Purhøj ligger alle inden for kort afstand af skoven. Du kan læse mere om Bjerrelide og se ruteforslag på denne side.

 

Et af Danmarks bedste MTB-spor

Bjerre Skov er nok mest kendt for at huse et mere end 15 kilometer langt mountainbikespor på højt niveau. Sporet er egnet for både begyndere og øvede og byder på sløjfer med større udfordringer og et grundspor, hvor alle kan være med. Sporet ligger i den kuperede nordvestlige del af skoven. Denne del af skoven er ikke forbeholdt mountainbikere. Du er også velkommen til at gå en tur i området, men både vandrere og cyklister bedes være opmærksomme, når man krydser stier.

 

Tag fiskestangen med

Søen Elverdam er tilgængelig for fiskeri. Her er der god mulighed for at fange både gedder og ål. Du skal ikke købe et fiskekort til fiskeri i søen, men du skal altid erhverve dig det nationale fisketegn, når du fisker i Danmark.

 

Overnat under åben himmel

I Bjerre Skov er der fri teltning. Du er derfor velkommen til at tage telt med og overnatte i naturen. Vær dog opmærksom på at du maks må overnatte ét døgn samme sted og højst have to telte. Hvis I ønsker at overnatte i shelter, så findes der et i Rold Skov et par kilometer nord for Bjerre Skov.

 

Leder du efter flere spændende naturområder?

Kystlandet byder på mange skønne skove, der egner sig godt til vandring. På denne side kan du finde inspiration til vandreture i skove. 

Hoteller i nærheden af Bjerre Skov

 • Jørgensens Hotel

  7,39 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  15,33 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  21,85 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  24,74 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  25,18 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  26,83 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  36,05 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  39,91 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  40,01 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Oasia Aarhus

  43,38 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus