Blomeskobbel

Blomeskobbel

Blomeskobbel

6440 Augustenborg

Foto: Conni Ernst

Blomeskobbel-Als

Foto: Conni Ernst

Blomeskobbel-Als

Foto: Conni Ernst

Blomeskobbel-Als

Den lille skov Blomeskobbel ligger ud til Lillebælt, ca. 4 km. sydøst for Fynshav. Skoven er en frodig løvskov med en smule nåletræer. Der forekommer også en række gøgeurt. 

Skoven er navngivet af Hans Blome til Seedorf som ejede skoven i 1554-84. To vældige langdysser på 53 og 34 meter ligger side om side i den nordlige del af skoven, og hver er forsynet med to gravkamre. Ved restaurering af dysserne i 1935/36 blev gravkamrene udgravede, men resultatet var magert. Kun et knust lerkar samt nogle flintknive var ladt tilbage. 

Gravkamrene har været for stor en fristelse for tidligere tiders skattejægere. Selv en herredsfoged fra Augustenborg Slot skulle have udgravet fire gravkamre. Her skulle bl.a. være fundet knogler af mennesker, som siden blev genbegravet på Augustenborg kirkegård. I umiddelbar nærhed af langdysserne findes endvidere to runddysser, hvoraf den ene har et særdeles flot kammer.

I sydlig retning - ca. 75 meter inde i skoven - ligger endnu en runddysse, der dog er temmelig forstyrret, og endelig findes der 300 meter mod vest lige uden for skoven en anselig langdysse med rester af to stenkamre. Vejene følger terrænet i skoven og kan formentlig føres mange hundrede år tilbage.

For større rejseselskaber i bus henvises der til, at man holder oppe på Østkystvejen og lader passagererne gå det sidste stykke (afstand til dysserne ca. 1.100 meter).

Hoteller i nærheden af Blomeskobbel

 • Hotel 6400

  14,15 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  22,02 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Benniksgaard Hotel

  30,83 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Brobyværk Kro

  34,34 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Bov Kro

  43,3 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Hotel Rode-Kro

  45,21 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,21 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  54,14 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  54,53 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Tyrstrup Kro

  56,82 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro