Børneskoven i Torsted

Børneskoven i Torsted

Thorsgårdsvej

8700 Horsens

Foto: Destination Kystlandet

Sti i Børneskoven i Horsens

Foto: Destination Kystlandet

Skovklædt vandresti i Børneskoven

Foto: Destination Kystlandet

Skovsti i Børneskoven i Horsens

Søger du nye skjulte naturoplevelser ved Horsens?

Midt i et af sydbyens rolige villakvarterer ligger dette fine naturområde godt gemt i landskabet. Børneskoven syner ikke af meget fra indgangsvejene og ligner blot en af de utallige stier, som forbinder denne del af byen, men den skaber en følelse af at være langt væk fra byens liv – perfekt til en kort søndagsgåtur med familien.

Stien gennem Børneskoven er 1,4 kilometer lang. Den går fra Thorsgårdsvej nær Torsted Torv til Østerhåbsvej. Undervejs på turen skifter skoven karakter flere gange med forskellige træsorter. Nær afslutningen af stien ved Østerhåbsvej er der en græsbeklædt bakke med en sten på toppen. Herfra er der en god udsigt over den nye bydel Østerhåb.

 

Hvorfor hedder den Børneskoven?

Børneskoven fik sit specielle navn på baggrund af en god ide. Den daværende borgmester i Horsens inviterede hvert år mellem 2001 og 2005 forældrene til alle nyfødte børn i Horsens til at komme og plante et træ til ære for deres barn - og for miljøet. På den tid fødtes der 600-700 børn om året i Horsens, så det blev hurtigt til en egentlig skov og et populært naturområde for beboerne i den sydlige del af byen. 

 

Er 1,4 kilometer i underkanten?

Området byder på mange stier, og der er flere steder med forbindelse til disse. I kan for eksempel gå tilbage gennem det åbne område lige vest for Børneskoven med parallelt forløb.

Stien gennem Børneskoven kommer forbi den relativt nyopførte Østerhåb Kirke. En sti fører ned til kirken. Hvis I drejer modsat kirken, kan Ifølge en sti til landsbyen Hatting og se, hvor tæt Hatting er på at vokse sammen med Horsens.

For enden af stien ved Østerhåbvej kan I krydse vejen, gå lidt til højre og fortsætte gennem skov på den anden side af Østerhåbvej. Denne skov fører til Sverigesvej ved et andet naturområde, Torsted Engsø.

 

Forslag til vandreture i skove

Er du interesseret i inspiration til andre vandreture i områdets skove? På denne side kan du finde forslag til andre skove, som egner sig godt til vandring.

Hoteller i nærheden af Børneskoven i Torsted

 • Jørgensens Hotel

  3,62 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  17,66 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  19,57 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Skanderborghus

  22,01 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  22,53 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  29,65 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  31,59 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  35,1 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Dania Silkeborg

  41,17 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Hotel Oasia Aarhus

  42,36 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus