Børneskoven i Torsted

Gå i historiens spor

Børneskoven er en smal stribe af skov ved Torsted og den nyanlagte bydel Østerhåb. Der går en vandresti gennem hele skoven, og selvom det ikke er en dyb skov, så har man en følelse af at være fordybet i naturen og skovens dybe stille ro. 

Børneskoven fik sit specielle navn på baggrund af en god ide. Den daværende borgmester i Horsens inviterede hvert år mellem 2001 og 2005 forældrene til alle nyfødte børn i Horsens til at komme og plante et træ til ære for deres barn - og for miljøet. På den tid fødtes der 600-700 børn om året i Horsens, så det blev hurtigt til en egentlig skov og et populært naturområde for beboerne i den sydlige del af byen. 

Stien gennem Børneskoven er 1,4 kilometer lang. Den går fra Thorsgårdsvej nær Torsted Torv til Østerhåbsvej. Nær afslutningen af stien ved Østerhåbsvej er der en græsbeklædt bakke med en sten på toppen. Herfra er der en god udsigt over den nye bydel Østerhåb. Hvis man krydser Østerhåbsvej for enden af stien og går lidt til højre kan man fortsætte gennem skov til det nyoprettede naturområde Torsted Engsø.

 

Opdateret af:
Destination Kystlandet info@kystlandet.com
Destination Kystlandet

  • Børneskoven i Torsted
  • Thorsgårdsvej
    8700 Horsens
  • Tlf. (+45)