Byens Bro

Byens Bro

Østre Stationsvej

5000 Odense C

Foto: Benjamin Dalby

Byens Bro dronefoto

Foto: Thomas David Mørkeberg

Byens Bro i skumringen

Foto: Thomas David Mørkeberg

Byens bro i magisk tågelys

I maj 2015 åbnede Odenses meget æstetisk smukke cykel- og fodgængerbro, Byens Bro. Broen forbinder det grønne område ved Kongenshave og jernbaneterrænet ved Odense Banegård Center med det blomstrende studie- og havnemiljø på inderhavnen i Odense. Dermed understreges hovedformålet med broen tydeligt, nemlig at binde byen og havnen bedre sammen og give nemmere adgang for cyklister og gående mellem de to bydele. Den 135 meter lange bro strækker sig således over de 15 jernbanespor og giver adgang til tre af banegårdens perroner via trapper og elevatorer.

Broens sølvfarvede stålpylon ved Østre Stationsvej er 40 meter høj og et yndet fotomål for mange hobbyfotografer, da solens lys og spejlinger fra de omkringliggende boligkvarterer og smukke, gamle bygninger giver kreative genspejlinger i pylonens nederste del. Står du under broen ved Østre Stationsvej vil du kunne se de smukke, organiske former, som broens æstetiske design er stærkt inspireret af.

I december 2012 vandt arkitektfirmaet Gottlieb Paludan + Public Arkitekter den udskrevne arkitektkonkurrence og dermed også arbejdet med at udforme den kunstneriske del i samarbejde med Anita Jørgensen. Den danske entreprenørvirksomhed Bladt Industries vandt herefter i 2013 i et EU-udbud, opgaven om at opføre broen, der er støbt ud af cirka 3.400 tons beton og monteret med cirka 435 tons stål.

Navnet Byens bro blev offentliggjort i januar 2015, hvor Povl Edvard Hansens navn til broen vandt en navnekonkurrence, hvor omkring 1.300 personer deltog.

Hoteller i nærheden af Byens Bro

 • Hotel Knudsens Gaard

  2,38 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  8,22 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  12,58 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  18,3 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  20,62 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  25,43 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  35,87 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  45,78 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  50,19 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  57,99 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro