Column

Column

Østergade 21

7400 Herning

Foto: Jannie Nyegaard

Column - redigeret

Foto: Jannie Nyegaard

Column

Mediehuset ønskede at markere jubilæet ved at forære byen et kunstværk, og her faldt valget på byens store billedhugger, Ingvar Cronhammar.
Cronhammar har gennem mange år formået at lave værker, der pirrer nysgerrigheden, er lettere foruroligende og aldrig ligegyldige. Samtidig har de ofte et teknisk element i sig, og det harmonerer meget godt med en virksomhed, der er nødt til at være på forkant med den teknologiske udvikling.
 
»Column« er titlen på værket - det er engelsk og kan meget passende betyde både »søjle« og »klumme«. Oprindeligt var det meningen, at skulpturen skulle placeres midt i gågaden ud for det nye mediehus, men det har været nødvendigt at rykke den lidt ind til siden, så brandvejen kan holdes fri.
 
»Column« er en syv meter høj søjle med en diameter på 73,34 centimeter - hverken mere eller mindre. Søjlen er i højderetningen delt i 12 buer med spejleffekt og herimellem 12 »lysstriber« - lyset flytter sig roligt hele søjlen rundt med et skifte hvert minut.
Ud fra søjlen går der tolv, syv meter lange metalprofiler i forlængelse af lysstriberne, således at lyset løber ned ad søjlen og stråler ud på fortovet.
 
Som altid er Cronhammars værker pivåbent for fortolkninger, men Herning Folkeblad ser det som en reminder til både borgere og presse om at tage ytrings- og pressefriheden alvorligt og værne om demokratiet - 24 timer i døgnet 7 dage om ugen. Og så minder den indbyggede tidsfunktion om, at deadline altid nærmer sig.

Hoteller i nærheden af Column

 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  0,19 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  0,41 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  5,64 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  33,19 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  33,54 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Dania Silkeborg

  35,89 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Bechs Hotel

  38,04 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Hotel Hedemarken

  42,68 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Palads Hotel Viborg

  43,73 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Grand Hotel Struer

  46,05 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer