Danmarks Borgcenter

Foto: Museum Sydøstdanmark

borgcenter-3-gdk

Foto: Museum Sydøstdanmark

borgcenter-12-gdk

Foto: Museum Sydøstdanmark

borgcenter-32-gdk

Dyk ned i magtens intrigante verden og oplev Vordingborgs middelalderlige storhed i udstillingen 'MAGT' på Danmarks Borgcenter.

I udstillingen kan du glæde dig til at blive klogere på den magt, der altid har knyttet sig til en borg. Fra konger til dronninger, kirker, våben, smykker og meget mere.

Det var her kongefamilien opholdte sig. Her der blev planlagt togter fra. Og her man indgik historiske aftaler med magtfulde allierede.

I middelalderen var Vordingborg centrum for magt, og det var her at nogle af danmarkshistoriens mest betydningsfulde konger og dronninger regerede.

Magtfulde dronninger på borgen

Vordingborg er måske bedst kendt som kongernes by, men i en række stærke historier fortæller Danmarks Borgcenter for første gang nogensinde hele historien om dronningernes rolle i spillet om borgen og magten.

De fleste kender historien om Margrete 1., og måske har du endda set de smukke kalkmalerier og malede portrætter af middelalderens dronninger. Men hvem var de egentlig, og hvilken magt havde de?

Med udstillingen sætter Danmarks Borgcenter spot på den store indflydelse, som dronningerne rent faktisk havde. De var nemlig ikke kun pænt vedhæng til kongen. De tog også beslutninger, der kunne få blodige konsekvenser.

Glæd dig til at møde dronningerne Margrete 1., Bengerd, Dagmar, Margrete Sprænghest og Sofia af Minsk m.fl., der alle havde deres gang på borgen i Vordingborg, gennem en række stærke portrætter, iscenesat af Jim Lyngvild.

Hoteller i nærheden af Danmarks Borgcenter

 • Hotel Falster

  25,67 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  33,19 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Taastrup Park Hotel

  75,96 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  83,7 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  84,56 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  84,62 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  84,76 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  85,97 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  92,96 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Tornøes Hotel

  93,29 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel