Egensehytten ved Gyldensteen Strand

Egensehytten ved Gyldensteen Strand

Gyldensteensvej 150

5400 Bogense

Telefon: +45 6481 2044

Foto: Daniel Villadsen

Egensehytten og og udsigten bagved i vintertid med sne

Foto: Casper Hansen

Skilt viser vej ved stien til Egensehytten

Foto: Børge Pedersen

Egensehytten og stien derop i sommertid med grønne træer

Egensehytten er et fugletårn, der giver en imponerende udsigt over den østlige del af Gyldensteen Strand og den store ferskvandssø Engsøen. Der er masser af fugle, for Engsøen er populært sted for både ynglende fugle og rastende vadefugle.

Vejen til hytten går via en idyllisk skovvej gennem den smukke Egense Plantage. Egense kommer af navnet Ege-næs, hvilket fortæller at her var et fremspring i havet, hvor der voksede egetræer. Egensehytten ligger da også på den gamle fjordbred, fra før området blev inddæmmet.

Engsøen ved Gyldensteen Strand

Engsøen er en omkring 133 ha stor ferskvandssø med seks øer, der blev skabt efter Gyldensteen Strand-området blev købt og forvandlet fra landbrugsjord til kystområde med kystlagune, ferskvandssøer og strandenge. Engsøen blev sat under vand i vinteret 2013/2014, og søen nåede sin fulde vandstand kun et år efter i vinteren 2015/2016.

Der er flere mågekolonier, og andre ynglende fugle er bl.a. lille lappedykker, knarand, vibe, klyde og knopsvane. Det er meget populært som rastested for gæs, tinksmed, brushane og mange andre fugle. Og så er der også store rovfugle i området som havørn, vandrefalk, blå kærhøg og fiskeørn. Der er en planche i Egensehytten der viser mange af de fugle, der kan ses ved Engsøen. Så husk at tage kikkerten med og se hvor mange fuglearter det er muligt at finde!

Sådan kommer du hen til Egensehytten

Du kan parkere på parkeringspladsen ved Egense Plantage Gyldensteensvej 151 og gå ad skovstien hen til Egensehytten. Stien og hytten er tilgængelige for alle.

Hoteller i nærheden af Egensehytten ved Gyldensteen Strand

 • Frederik VI's Hotel

  17,35 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  19,16 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Knudsens Gaard

  24,88 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  26,42 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  29,22 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  29,71 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tornøes Hotel

  32,61 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  38,41 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Jørgensens Hotel

  38,74 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  42,36 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden