Egeskov Kirke

Foto: VisitFredericia

Egeskov Kirke 1 1024x576

Foto: VisitFredericia

Egeskov Kirke 1 1024x576

Foto: VisitFredericia

Egeskov Kirke 2 1024x576

Egeskov Kirke er en romansk landsbykirke med skib og kor fra midten af 1100 tallet. Tårn og våbenhus er sengotisk og bygget til nogle århundreder senere. Korets østgavl er smukt dekoreret med bl.a. tre brede rundbueblændinger, foroven underdelt med tvillingerundbuer.

Under svenske-krigene i 1650'erne blev kirken slemt hærget. Al brændbart inventar blev ødelagt, på nær det store sengotiske krucifiks. Samtidig blev bl.a. kirkens alterkalk stjålet og ført til Sverige som krigsbytte. Kalken befinder sig nu i Sanseryd Kirke syd for Jönköping. I 1970'erne blev der imidlertid af en lokal sølvsmed, Børge Poulsen fra Trelde, fremstillet en ny alterkalk, som er en næsten tro kopi af kirkens gamle kalk fra 1650. Børge Poulsen har desuden både tegnet og fremstillet kirkens alterstager (1988) samt dåbsfadet og dåbskanden (1990), som er smukt tilpasset den gamle granitdøbefont.
Det store krucifiks (fra 1400 tallet) hænger i dag på kirkeskibets nordvæg og er det første, der fanger øjet, når man træder ind i kirken. Altertavle og fontehimmel, prædikestol og pulpitur er alt sammen barokarbejder fra 1670erne. Dog er de først blevet malet omkring år 1700.

På korets sydvæg hænger maleriet Forklarelsen på Bjerget, der har været alterbillede fra 1855 til 1878, hvor det blev skiftet ud med Constantin Hansens guldaldermaleri Vandringen til Emmaus, som i dag hænger i kirkens tårnrum. Ved kirkens restaurering i 1982 kom det ældste alterbilledet Nadveren (fra 1703) tilbage til sin oprindelige plads.

Umiddelbart vest for kirken, indenfor kirkegårdsdiget, er der anlagt en usædvanlig og idyllisk gravlund for slægten Bruun, der ejede kirken fra 1781 og ca. 100 år frem. Begravelsespladsen, som også omfatter en lille pavillon (thehus) i nyklassicistisk stil, er anlagt omkring 1800. - Herfra er der endvidere en unik udsigt over Rands Fjord, som har et rigt fugleliv.

Kirken, som er vejkirke, er normalt åben 9 - 14.30 Tirsdag og Fredag, samt efter aftale.
Mobiltlf. 23 44 38 53. Email: egeskovkirke@mail.dk

I sommermånederne er kirken desuden åben i weekenderne. 

Hoteller i nærheden af Egeskov Kirke

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  4,03 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  7,96 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  16,18 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  16,64 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  24,34 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Jørgensens Hotel

  28,46 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Tyrstrup Kro

  33,05 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Frederik VI's Hotel

  38,93 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  40,24 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  41,37 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund