Frederik d. 7. - Mindesten i Vejen

Frederik d. 7. - Mindesten i Vejen

Frederik 7's gade

6600 Vejen

Foto: VisitVejen

Mindesten Frederik d. 7 i Vejen

Foto: VisitVejen

Mindesten Frederik d. 7 i Vejen

Under store løvtræer i et lille grønt område står en kæmpestor sten. Der er på hjørnet mellem Frederik d. 7.'s gade og Borgergade. 

Stenen er et mindesmærke for Kone Frederik den 7 og blev indviet i 15. november 1880 til minde om Fr. VII. Ønsket var at hædre kongen og hans indsats for den danske grundlov i 1849, der erstattede det danske enevælde. Selve stenen blev få år før fundet under pløjning, og landmanden var så venlig at donere stenen til en gruppe Borgere i Vejen By, der sørgede for at få mindestenen lavet. Det var et større - manuelt - arbejde at flytte stenen. Det hjælper lidt, når man har Askov Højskole i baghaven. Afsløring af sten og dens inskriptioner gav anledning til en større lokal folkefest. 

Mindestenen er senere flyttet ca. 40 m. til den nuværende placering. Det skete i 1958 og denne gang med maskinkraft, kranvogn, wirer og motorspil. 

Inskriptionen på nordsiden lyder: Folkets kærlighed, min styrke. Frederik. Saa dansk som han var ingen konge her i mange år. Faber. 

På vestsiden: Egnens folk drog stenen hid, 1880. 

Afstand: 
Hærvejens vandrerute: 300 m
Hærvejens cykelrute: 300 m

 

Hoteller i nærheden af Frederik d. 7. - Mindesten i Vejen

 • Hotel Hovborg Kro

  18,71 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Gram Slotskro

  21,78 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Tyrstrup Kro

  24,73 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Svanen Billund

  27,24 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  27,36 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  32,07 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  34,9 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  37,84 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  38,2 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Agerskov Kro

  39,38 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro