Glücksburg Slot - Tyskland

Foto: VisitSønderborg

Glücksburg Slot

Da Hertug Hans den Yngre arver en del jordbesiddelser og det tidligere Ryd Kloster af sin onkel Hans den Ældre i 1580 mangler han noget standsmæssigt at bo i på denne side af Flensborg Fjord.

Hans den Yngre får derfor fjernet resterne af Ryd Kloster og lader i årene 1583 til 1587 opføre et lystslot på stedet, hvor en del af de kostbare byggematerialer fra klosteret genbruges.

Den 9. oktober 1622 dør Hertug Hans den Yngre under et ophold på Glücksburg Slot. Et andet dødsfald på slottet inden for de adelige rækker er Frederik den Syvende, der dør den 15. november 1863 i en alder af 55 år - få måneder senere udbryder Krigen 1864.

Den smukke hvide bygning er kvadratisk og bygget i tre etager, med et tårn i hvert hjørne. Slottet omkranses af en kunstig anlagt sø. De store sale har hvælvede lofter og slottet er indrettet med datidens moderne installationer - toilethuse. Toilethusene er små karnapper på tårnene, med frit afløb ned i søen - som man også havde fisk gående i!

I en af slottets fløje ligger slotskapellet, som ved opførelsen var forbeholdt hertugfamilien og deres hof. Senere blev det benyttet som bykirke og det er i dag muligt at blive viet i slotskapellet ved henvendelse til museet på Glücksburg Slot.

For mere information og historie - besøg slotsmuseets danske hjemmeside.

Glücksburg Slot
Großestr. 1
24960 Glücksburg
Tyskland

Hoteller i nærheden af Glücksburg Slot - Tyskland

 • Benniksgaard Hotel

  5,11 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Bov Kro

  11,54 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  17,43 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  18,73 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Rode-Kro

  29,8 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Agerskov Kro

  42,43 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Tønderhus

  44,81 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Abild Kro & Hotel

  46,65 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  54,34 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Tyrstrup Kro

  58,87 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro