Hannerup Skov

Foto: Camilla Simonsen

Hannerup_sti

Foto: Camilla Simonsen

Hannerup_træstammer

Foto: Camilla Simonsen

Hannerup_mbt_sti

Hannerup Skov - naturområde fyldt med aktiviteter

I Hannerup Skov løber du aldrig tør for oplevelser!

Det store naturområde ligger kun et stenkast fra Fredericia midtby og gemmer på masser af muligheder for at være aktiv i naturen. Området udgør sammen med Fuglsang Skov ét stort naturareal, hvor der især er fokus på outdoor aktiviteter. De to skove er adskilt af en jernbanestrækning, som går ned igennem området men bundet sammen af flere broer.

Find et kort over Hannerup Skov nederst på denne side under "Download"!

Oplevelser for store og små midt i naturen

Hannerup Skov gemmer på et stort netværk af stier og flere afmærkede mountainbike- og løberuter, et gammeldags anlæg med et flot sø-område og en romantisk hvid bro samt et område med sjældne træer.

Ved Hannerup Skovs parkeringsplads ligger Hannerup Boldbaner og petanquebaner, og her er også et område med toiletbygning og borde og bænke - helt perfekt til din næste skovtur!

Unik skov med sjældne træer og planter

Hannerup Skov adskiller sig ved, at dele af skoven er beplantet skov. I anden halvdel af 1800-tallet blev området plantet til med de træer og planter, som i dag udgår Hannerup Skov.

Et mindre område blev endda anlagt som en forstbotanisk have, hvilket betyder, at man her kan finde hundrede forskellige og mange sjældne træ- og plantearter. I området vokser også vilde orkideer.

Fredericias ældste og højeste træer

Hannerup Skov er også hjemsted for kommunens højeste og ældste træer. Se fx byens højeste træ, en stor douglasgran, eller den flere hundrede år gamle eg, som menes at være et af Fredericias ældste træer. Træerne findes i i den vestlige del af Hannerup Skov ved Sorte Bro.

Vær aktiv i naturen

Hannerup Skov gemmer på et væld af muligheder for at være aktiv! Særligt områdets 8 km lange mtb-spor er utrolig populært, men området har også en afmærket løberute på 5 km, som fx også bruges til det meget populære, lokale løb Hannerupløbet.

Derudover har Hjerteforeningen også to afmærkede ruter, kaldet hjertestier, i området!

Opdag historien i Hannerup Skov

Hannerup Skov gemmer ikke kun på skønne naturoplevelser. Her kan du også komme tæt på flere historiske monumenter og punkter. Går man over Hannerup Brovej på modsatte side af boldbanerne, finder man et mindepunkt med en stensøjle, som markerer, at her lå en af de tyske bastioner, hvorfra Fredericia blev belejret i perioden op til Slaget ved Fredericia i 1849.

Her findes også den såkaldte løvefontæne, hvorfra en lille kilde har sit udløb gennem et løvehoved i bronze.

Faciliteter og information

Toiletforhold: Der findes toiletbygning ved parkeringspladsen på Hannerup Engvej.

Parkering: Der er mulighed for parkering på Hannerup Engvej.

Afmærket løberute: Hannerup Skov har en 5 km løberute, som også går gennem Fuglsang Skov.

Afmærket mountainbike-spor: Hannerup Skov har et 8 km afmærket mtb-spor, som også går gennem Fuglsang Skov.

Hunde: Hunde skal føres i snor.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#hannerupskov #hannerup #visitfredericia 

Hoteller i nærheden af Hannerup Skov

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  2,5 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  14,47 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  20,63 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  20,66 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  20,96 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Tyrstrup Kro

  27,15 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Jørgensens Hotel

  34,96 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  36,76 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  41,84 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  42,91 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund