Hatting Kirke

Foto: Eigil Holm

Hansted Kirke ved Horsens set fra kirkegården

Foto: Eigil Holm

Kirkerum Hatting Kirke

Hatting Kirke er smukt beliggende på en lille høj, centralt midt i Hatting ved Horsens. Den er opført på granitsokkel og er bygget af små, gule mursten. Hjørnerne er hvidkalkede pilastre, der efterligner kvadre.

Kirken er bygget af ejeren af Bygholm Gods etatsråd Lars de Thygeson og hustru Abel Maria Lictenberg. Byggeåret var 1786, og kirken blev indviet i 1787. Dog er tårnet i kirken meget ældre. Det stammer nemlig fra 1400-tallet. 

Kirken er meget enkelt udsmykket med lyst interiør og fremstår derfor meget lys og venlig. Gennem de sidste 200 år har kirken næsten bevaret sit oprindelige udseende både ude og inde. I 1858 fik kirken to nye jernvinduer i koret, og i 1876 fik den fem nye i skibet. De oprindelige vinduer fra kirken havde 12 blyindfattede ruder i højden og 8 i bredden. Disse ruder var af grønt glas, så der har helt sikkert været noget særligt over lysforholdene i kirken dengang.

På Hatting kirkegård findes et gravmonument formet som en gravhøj for Lars de Thygeson og hustru Abel Maria Lictenberg samt børn. Højen er græsklædt, og foran findes en pyramide med inskription og et relief, der forestiller en kvinde, som knæler foran en urne. I sin højre hånd holder hun to våbenskjolde med Thygeson og Lichtenbergs våben.

Kirken holder forskellige aktiviteter gennem året bl.a. allehelgensaften, babysalmesang, koncerter, filmaften, sangaftener, spaghettigudstjeneste, Luther og lagkage og natkirke.

her kan du holdr dig opdateret om kirken og dens aktiviteter.

Hoteller i nærheden af Hatting Kirke

 • Jørgensens Hotel

  5,09 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  18,98 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  19,09 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Skanderborghus

  21,57 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  21,99 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  30,39 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  30,87 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Låsby Kro

  33,71 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Dania Silkeborg

  38,95 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Hotel Svanen Billund

  42,07 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund